Hoe garandeer je het best de veiligheid van je huisdier?

Hoe garandeer je het best de veiligheid van je huisdier?

Kattenliefhebbers kennen het wel; je ligt na een lange dag lekker in bed en ineens wil je kat naar buiten midden in de nacht. Laat je hem binnen het hele huis wakker maken? Of sta je voor de zoveelste keer op om de deur open te doen? Na nachtenlang dit probleem te hebben gehad, besluit je een kattenluik aan te schaffen. Maar dat gaat niet zonder risico’s. Andere buurtkatten kunnen ongewenst binnenkomen. Wat dacht je van een sureflap kattenluik?

SureFlap

Sureflap is een productlijn van het merk Sure Petcare. Dit Engelse bedrijf vond zijn naam toen de oprichter, Nick Hill, te maken kreeg met een probleem. Buurtkatten drongen via het kattenluik naar binnen en vielen zijn eigen kat lastig. Hij wilde hier een oplossing op vinden. En die vond hij.

In 2008 introduceerde Sure Petcare het SureFlap kattenluik. Deze innovatieve kattenluiken werken op batterijen en dienen als een soort persoonlijke sleutel voor katten. De luiken lezen namelijk de chip van je kat, reageren hierop en vervolgens gaan de kattenluiken open. Omdat de microchip in het apparaat alleen opengaat voor jouw geregistreerde huisdier, kunnen er geen andere, ongewenste katten of dieren binnendringen.

Veiligheid met een tijdbeperking

Veel mensen hebben liever niet dat hun kat midden in de nacht op straat ronddwaalt. Dit is begrijpelijk. Door het SureFlap kattenluik kunnen zij zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan en dit kan huisdier eigenaren een onveilig gevoel geven. Wat als hun kat iets overkomt?

Daarom hebben de kattenluiken van SureFlap een tijdbeperkingsmodus geïnstalleerd gekregen. Hierdoor kan je het luik op bepaalde tijdstippen vergrendelen en ook weer ontgrendelen. Hou je je kat liever binnen ’s nachts of op een ander moment? Dan kun je gemakkelijk instellen dat het luik niet opengaat.

Een kattenluik voor meerdere katten

Maar wat nou als je meerdere katten hebt? In 2013 werd de SureFlap Dualscan geïntroduceerd die meerdere chips kan lezen. De toegang kan individueel per kat worden ingesteld. Ideaal voor als je meerdere katten hebt rondlopen.