Voordelen van zonnepanelen voor huishoudens

Voordelen van zonnepanelen voor huishoudens

Persoonlijk vind ik het fijn om wekelijks een rondje te fietsen. Even een frisse neus halen en ondertussen de buurt verkennen en de natuur om ons heen bewonderen. Wat mij de afgelopen weken is opgevallen, is dat steeds meer woningen zonnepanelen op hun dak laten plaatsen. Zo zijn er de afgelopen drie weken twee woningen in onze straat voorzien van zonnepanelen. Maar waarom?

Tja, de plaatsing van zonnepanelen zal uiteraard niet voor niets zijn. Huishoudens zullen immers niet voor de sier zwarte platen op hun dak plaatsen. Na het zoeken van wat informatie kwam ik tot de ontdekking dat zonnepanelen inderdaad een hoop voordelen bieden. Niet enkel voor de huidige bewoners, maar ook voor de toekomst. Ben jij benieuwd naar deze voordelen? Lees snel verder.

De energierekening verlagen

We kampen momenteel allemaal met een stijgende energierekening. De energie wordt steeds duurder, waardoor men steeds meer zal moeten betalen. Door de plaatsing van pv-systemen kun jij jouw eigen energie opwekken, waardoor jij niet langer volledig afhankelijk bent van de prijzen van de energieleverancier. In zonnige tijden kun jij zelfs jouw volledige huishouden voorzien van eigen opgewekte energie. Dat bespaart een hoop kosten! Na het terugverdienen van de investering, zo’n 7 à 8 jaar, zal er bij een gemiddeld gezin sprake zijn van circa €1.000 winst per jaar. 

CO2-uitstoot beperken

Het klimaatprobleem speelt een grote rol in de samenleving. De CO2-uitstoot, waar de huidige generatie verantwoordelijk voor is, kan de toekomst in gevaar brengen. Enkel door de CO2-uitstoot te verlagen, kunnen de verwachte problemen voorkomen worden. De energie die zonnepanelen opwekken is schone energie. Dit houdt in dat er geen CO2 vrijkomt bij het opwekken van deze energie. 

Hogere WOZ-waarde

Indien jij van plan bent om in de toekomst te verhuizen, kun jij ervoor kiezen om de komende tijd de waarde van jouw woning te laten stijgen. Het is immers fijn om het huis met winst te verkopen. Als jij ervoor kiest om gebruik te maken van de pv sector kun jij jouw WOZ-waarde verhogen. Het huis zal meer waard worden als het voorzien is van zonnepanelen. 

Salderen

Na de plaatsing van de zonnepanelen hoef jij niet enkel te genieten van de besparingen, maar kun jij ook daadwerkelijk geld verdienen. Indien jij over een bepaalde periode meer energie hebt opgewekt dan verbruikt, kun jij dit overschot verkopen aan het energienet. Hiervoor zul jij een vergoeding ontvangen. Deze situatie noemt men ‘salderen’.