Waarom kiezen voor rolgordijnen?

Waarom kiezen voor rolgordijnen?

Je bent op zoek naar raambekleding om voor jouw raam te hangen. Er zijn zoveel verschillende soorten en eigenlijk weet je niet wat voor variant je moet kiezen en welke het beste past in jouw ruimte. Wij zetten daarom in dit artikel de voordelen van een rolgordijn op een rij. Rolgordijnen zijn nou eenmaal een simpele en strakke aanvulling voor jouw interieur.

Met een rolgordijn krijgt jouw interieur een strakke en moderne uitstraling. Uiteraard wens je perfect passende rolgordijnen om voor jouw raam te hangen. Rolgordijnen kunnen op maat gemaakt worden, maar zijn ook kant en klaar verkrijgbaar. Kant en klare rolgordijnen worden ook wel standaardmaten genoemd, een voordeel hiervan is dat deze eenvoudig zelf op maat gemaakt kunnen worden. Uiteraard zijn de rolgordijnen die je zelf op maat maakt niet zo mooi afgewerkt als rolgordijnen die op maat gemaakt zijn door een specialist. Rolgordijnen op maat stel je volledig zelf samen en zijn van absolute topkwaliteit. 

Verschillende stof soorten 

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in drie verschillende stofsoorten. Zo zijn er rolgordijnen waarmee je een ruimte volledig kan verduisteren, de verduisterende rolgordijnen. Lichtdoorlatende rolgordijnen laten licht door maar zijn nog wel dichter van structuur dan transparante rolgordijnen. Transparante rolgordijnen laten erg veel licht door en bieden weinig tot geen privacy.

Vochtbestendig

De meeste stoffen van rolgordijnen zijn vochtbestendig, dit maakt ze geschikt voor iedere ruimte in huis. Of je nou rolgordijnen wilt hebben voor in je woonkamer of voor in je badkamer, met een rolgordijn is alles mogelijk. Rolgordijnen zijn eenvoudig af te nemen met een vochtige doek waardoor je nooit tegen vieze rolgordijnen aan hoeft te kijken. 

Verschillende structuren en kleuren

Het aanbod in rolgordijnen is enorm. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel kleuren en structuren. Omdat het moeilijk is om een keuze te maken en omdat smaken verschillen, is een rolgordijn altijd een passende oplossing. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in felle en neutrale kleuren, maar ook in combinatie met verschillende structuren en dessins. Zo vind jij dus altijd een rolgordijn dat perfect past in jouw interieur en bij jouw smaak.

Bediening

Een groot voordeel van rolgordijnen is het bedieningsgemak. Je bepaalt zelf eenvoudig de gewenste mate van lichtinval door het rolgordijn te bedienen met het daarvoor bestemde bedieningskoord. Er zijn ook rolgordijnen die bediend kunnen worden met een handgreep, deze handgreep zit dan bevestigd aan de onderlat van het rolgordijn. Door het simpele systeem kost het weinig kracht om je rolgordijn in de gewenste stand te zetten.