Maak een goed plan voor u een schildersbedrijf begint!

Maak een goed plan voor u een schildersbedrijf begint!

Binnen de schildersbranche kan het erg lonen om voor uzelf te gaan beginnen. Met een eigen bedrijf kunt u namelijk meer geld verdienen dan wanneer u in loondienst werkt. Bij het starten van een eigen onderneming heeft u uiteraard wel te maken met een ondernemersrisico. Om deze zoveel mogelijk te beperken moet u goed denken aan de volgende zaken.  

Ondernemersplan

Voor het opzetten van een eigen schildersbedrijf moet u zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Hier dient u de naam van het bedrijf door te geven. Na de inschrijving bij de KvK kan het ondernemersplan worden opgesteld. Met het ondernemersplan maakt u voor uzelf duidelijk hoeveel de onderneming op zal brengen en hoeveel het zal kosten. Inventariseer het startkapitaal en maak een begroting van alle kosten die u zal hebben. Aan de hand hiervan kunt u uw prijs bepalen. Stel ook een plan op hoe u consistent opdrachten gaat binnenhalen. Wanneer het ondernemersplan is opgesteld weet u vanaf welk moment de onderneming winst gaat maken. Er kan dan gestart worden met het inkopen van alle materialen.  

Materialen inkopen 

Het grootste gedeelte van het startkapitaal bestaat uit alle in te kopen materialen. Maak hiervan een duidelijke lijst zodat aan alles wordt gedacht. Als allereerst moet er natuurlijk een schildersbus worden gekocht waarin alle materialen vervoert kunnen worden. Ook moeten er genoeg materialen worden aangeschaft zodat alle klussen uitgevoerd kunnen worden. Werkkleding mag ook niet vergeten worden. Voor uzelf is het natuurlijk nodig om goede en comfortabele werkkleding te hebben. Maar eventuele werknemers verwachten ook passende bedrijfskleding. Laat uw eigen logo op alle schilderskleding drukken voor een professionele uitstraling. Denk er ook aan om genoeg vervangende kleding te bestellen voor als andere sets vies of versleten zijn.