Wat is een akoestisch plafond?

<h1>Wat is een akoestisch plafond?</h1>

Een akoestisch plafond helpt de galm in een ruimte te verminderen, daardoor zal de geluidservaring verbeteren. Dit type plafond is onmisbaar op bepaalde locaties, neem bijvoorbeeld restaurants, middelbare scholen, universiteiten, kantoorpanden en bibliotheken. Hier hoort de akoestiek in orde te zijn, oftewel: zo min mogelijk weerkaatsingen van geluid. De verspreiding van geluid is van invloed op de verstaanbaarheid in de ruimte, de galm en de echo.

Akoestisch spuitwerk

Door akoestische absorberende materialen op een plafond te spuiten, wordt de nagalm in de ruimte verminderd. Dit akoestisch spuitwerk vangt geluiden op en voorkomt daarmee galm. Het is een spray die op plafonds en wanden aangebracht kan worden. De spray is in verschillende kleuren en texturen verkrijgbaar, bijvoorbeeld wit, roze of zwart. Het gespoten plafond zal snel veranderen in een naadloos akoestisch plafond. De droogtijd is zeer kort, hierdoor is de locatie met het akoestisch plafond snel weer klaar voor gebruik.

De voordelen van akoestisch spuitwerk

  • Gesprayde cellulosevezels op plafonds en/of wanden;
  • Uitstekende akoestische prestaties – zeer hoge geluidsabsorptie-waarden;
  • Tijdwinst: dankzij de gepatenteerde spuittechniek kan meteen na het aanbrengen van het spuitwerk de ruimte schoon opgeleverd worden. Dit in tegenstelling tot concurrerende technieken, waarbij het plafond nog lang druppels vocht afstoot;
  • Sterk vochtregulerend;
  • Naadloze afwerking direct op de constructie;
  • Recyclebaar en biobased materiaal.

Specialist in akoestisch spuitwerk

Een specialist in Nederland in akoestisch spuitwerk is AcoustiQ. De AcoustiQ-producten Sprayplan en Acanor worden aangebracht tegen de ruwe constructie van het plafond. Zo vormen ze een naadloze geluidsabsorberende laag over het gehele oppervlak van de ruimte. De sprays van Sprayplan en Acanor bestaan uit cellulosevezels, dit is een biobased product.

Wil je meer weten over een akoestisch plafond of over het akoestisch spuitwerk van AcoustiQ? Bezoek dan de website van AcoustiQ, hier vind je nog veel meer informatie.