Welk gereedschap is handig om altijd in huis te hebben

Welk gereedschap is handig om altijd in huis te hebben

Gereedschap is verkrijgbaar in alle vormen en maten, maar lang niet al het gereedschap is handig om in huis te hebben. Sommige gereedschappen zijn namelijk geschikt voor specialisten, terwijl ander gereedschap regelmatig van pas komt voor klusjes rondom het huis. Wij hebben al het gereedschap dat handig is om in huis te hebben op een rijtje gezet in dit artikel.

Tip: Gereedschap kopen? Via deze link profiteer je van korting bij Toolmax, dé specialist in gereedschap!

1. Rolmaat, meetlint of duimstok

Je zal regelmatig in een situatie belanden waarbij de afmetingen van een meubel, muur of ruimte opgemeten moet worden, daarvoor is het nodig om een rolmaat in huis te hebben. Persoonlijk vind ik een rolmaat het handigst, omdat dit gereedschap compact is en er gemakkelijk mee gemeten kan worden. Echter komt een meetlint of duimstok ook wel eens van pas, dus deze kunnen ook in de gereedschapskist.

2. Schroevendraaiers

Om te schroeven heb je natuurlijk schroevendraaiers nodig. Verder is een schroevendraaier ook ideaal om iets smals open te wrikken. Een set schroevendraaiers mag dan ook zeker niet ontbreken aan je gereedschapskist.

3. Accuboor

Een trapleuning, schilderij of spiegel ophangen? Bij alle klusjes waarbij geboord moet worden is een accuboor nodig. Een accuboor is dan ook absoluut een must om in huis te hebben. Je kan er gemakkelijk schroeven mee indraaien of gaten boren. 

4. Klauwhamer

Een ander gereedschap dat niet mag missen in je gereedschapskist is een klauwhamer. De voorkant van deze hamer kan gebruikt worden om mee te timmeren, terwijl de achterkant ideaal is om spijker mee los te trekken.

5. Tangen

Voor het vast- of losdraaien van een bout of moer is het nodig om een tang te gebruiken. Daarnaast kan een tang ook gebruikt worden om een stuk metaal door te knippen of om elektrisch draad te strippen. Kortom, een tangenset mag niet ontbreken aan je gereedschapskist.

6. Waterpas

Het komt regelmatig voor dat je wilt controleren of iets echt recht is. Bijvoorbeeld bij het ophangen van een schilderij, bij het maken van een meubel of het aanleggen van de tuin is een waterpas een must.

7. Zaag

Hou jij ervan om zelf te klussen? Dan is het nodig om verschillende soorten zagen in je gereedschapskist te hebben. Voor elk materiaal dat je wilt zagen een aparte zaag. Gebruik je slechts af en toe een zaag, dan is een kleine allround zaag een goede optie.