3x waarom een energielabel bedrijfspand aanvragen verstandig is

3x waarom een energielabel bedrijfspand aanvragen verstandig is

Twijfel jij om als pandeigenaar een energieadviseur in te schakelen voor een energieprestatie-rapport met daarin een geldig energielabel voor je bedrijfspand? Er zijn veel redenen te bedenken waarom een energielabel aanvragen een verstandig keuze is. De belangrijkste redenen om dit te doen hebben we hieronder op een rijtje gezet!

Reden 1. Verplicht

Voor pandeigenaren is het verplicht om bij verkoop of verhuur van het bedrijfspand te beschikken over een geldig energielabel. Deze verplichting geldt sinds 2015 en is voor veel pandeigenaren de voornaamste reden om een energielabel voor hun bedrijfspand aan te vragen. Vanaf 1 januari 2016 wordt er door de Nederlandse overheid steeds strenger gecontroleerd op de aanwezigheid van een energielabel voor bedrijven

Reden 2. Inzicht in energieverbruik

Bij het aanvragen van een energielabel voor je bedrijfspand is het nodig om een opname in te plannen. Op de afgesproken dag komt er een energieadviseur voor een opname van het pand. Tijdens deze opname wordt er gekeken naar de energieprestaties en worden er notities gemaakt.

Deze notities met betrekking tot de energieprestatie van het pand worden op kantoor uitgewerkt tot een energieprestatieadvies-rapport. Dit rapport geeft inzicht in het energieverbruik van je bedrijfspand en bevat ook het toegewezen energielabel. Zo weet je als pandeigenaar precies welke maatregelen je kunt nemen om te besparen op energiekosten. 

Ook voor potentiële kopers of huurders is het energieverbruik steeds belangrijker. Met een energieprestatie-rapport hebben ook zij een duidelijk inzicht in de energiezuinigheid van het pand. Krijgt het pand een groen energielabel? Dan is dat gunstig voor de verkoop of verhuur.

Reden 3. Duurzaam imago

Duurzaam ondernemen wordt de laatste jaren steeds populairder. Voor bedrijven is een duurzaam imago dan ook vaak gewenst. Heb jij de laatste jaren geïnvesteerd in een energiezuinig bedrijfspand? Dan is het mooi om te kunnen laten zien dat je bedrijfspand een energielabel-A toegewezen heeft gekregen.

Beschik je als pandeigenaar nog niet over een energielabel voor je bedrijfspand? Om te voldoen aan de verplichting en te profiteren van andere voordelen van een energielabel is het verstandig om direct een afspraak in te plannen bij een gecertificeerd bedrijf, zoals bijvoorbeeld Bedrijfsenergielabels. Deze aanbieder van energielabels voor bedrijven is werkzaam door heel Nederland.