Welke duurzame trends 2019 te bieden heeft.

Welke duurzame trends 2019 te bieden heeft.

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat is natuurlijk de ideale tijd om je huis volledig te strippen, een bus te huren bij een autoverhuur en alles compleet opnieuw in te richten.  We zagen dat duurzaamheid in 2018 al een grote rol speelde, maar deze zal in  2019 nog meer centraal komen te staan en dit zien we ook zeker terug in de woontrends van het jaar.

Modulaire inrichting
Een belangrijk onderdeel van duurzaamheid is hergebruik en dit zien we ook terug in de interieurtrend van 2019. Meubels moeten herbruikbaar zijn of dienen als multidisciplinair gebruik. Dit kan ervoor zorgen dat dezelfde ruimte binnen enkele minuten omgetoverd kan worden tot een compleet andere. Voor mensen met beperkte woonruimte is dit uitermate geschikt. Je kan zo gemakkelijk je woonruimte omtoveren tot een werkplek, zonder dat het rommelig en vol oogt. Voor een modulaire inrichting, hoeven niet per se allemaal nieuwe spullen gekocht worden. Wees creatief en probeer in je huis te zoeken naar plaatsen waar je zoveel meer mee kunt doen. Zo kan een simpele vensterbank al dienen als meer dan een vensterbank. Leg er leuke kussentjes, zet er een leuk tafeltje bij en je hebt als het ware een leuke kleine zithoek.

Duurzame meubelen
Ook het materiaal van de meubelen wordt in 2019 steeds vaker duurzaam. Voorheen waren duurzame meubelen erg exclusief en moeilijk te verkrijgen, nu zie je dat ook grote woonmarkten vaak wel wat duurzame spullen aanbieden. Dit is alsnog niet veel, maar het wordt al beter. Zo kun je bij de Ikea nu de Odger stoelen aanschaffen. Een ander ding dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar je interieur wel een stuk duurzamer maakt, zijn spaarlampen. Dit is naast een milieubewuste keuze ook goed voor de portemonnee. Wil je nog meer geld besparen, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor vintage meubels. In Nederland zijn gigantisch veel tweedehands winkels en kringlopen waar je echt leuke spullen kunt kopen voor een prikkie! Het materiaal is dan niet per se duurzaam, maar het wordt hergebruikt.

Natuur op zijn best
Om deze duurzame trends volledig tot hun recht te laten komen, kun je naast de spaarlamp nog andere woonaccessoires toevoegen aan je huis. Je kan bijvoorbeeld bij het aanschaffen van een nieuw dekbed, biologisch katoenen beddengoed kopen. Bestaat dat? Ja, het bestaat echt! Mensen die je huis binnenlopen zullen dit soort duurzame veranderingen niet 123 met het blote oog zien, maar ze maken zeker een verschil.

Om zo min mogelijk CO2 uit te stoten, is het natuurlijk handig om alle nieuwe spullen in een ritje te kunnen vervoeren. Een busje huren zou dan het meest verstandige zijn, mocht het niet in je auto passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *