Welke erfafscheiding kies jij voor je tuin

Welke erfafscheiding kies jij voor je tuin

Wil je jouw tuin voorzien van een erfafscheiding? Wil jij een plek creëren waar privacy belangrijk is en waar je jouw kinderen of huisdieren vrij kunt laten spelen? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je een laag hek maken, wat de scheiding van je tuin weliswaar duidelijk maakt, maar wat huisdieren, kinderen, maar ook ongewenste figuren zeker niet tegenhoudt. Beter is in dat geval te kiezen voor een schutting, een hoge heg of haag of een schutting van schanskorven. Al deze erfafscheidingen hebben hun eigen kenmerken en eigenschappen.

Natuurlijke erfafscheiding

Met een haag of heg, heb je een schitterende natuurlijke erfafscheiding. Je tuin oogt heerlijk groen en de erfafscheiding heeft een duurzaam karakter. Helaas duurt het wel even voordat je haag de gewenste hoogte heeft bereikt. Uiteraard kun je grote coniferen of andere haagplanten kopen bij het tuincentrum of de kwekerij, maar deze zijn vaak erg prijzig. Koop je wat kleinere modellen, dan duurt het wat langer voor je van je volledige privacy kunt genieten. Daarnaast heeft een haag veel onderhoud nodig. Je zult door middel van snoeien de haag moeten bijhouden. Door dit één of twee keer per jaar te doen, wordt jouw haag mooi vol en blijft deze mooi groen. Bijmesten en bewateren, kan ook noodzakelijk zijn om jouw haag zo mooi mogelijk te houden.

Een houten schutting plaatsen

Ook een houten schutting kan een mooie erfafscheiding vormen. Het voordeel van een schutting is dat deze direct voldoende privacy biedt en je hele tuin afsluit. Een schutting gaat niet oneindig veel jaren mee. Hoewel schilderen of beitsen de levensduur van een schutting kan verlengen, zal deze niet zo lang meegaan als een natuurlijke erfafscheiding. Om een schutting wat groener te maken, zou je wat plantenbakken op kunnen hangen. 

Schanskorven schutting

Een andere erfafscheiding die je steeds vaker tegenkomt, is de schanskorven schutting. Bij Gabion Schanskorven kun je online deze elegante en robuuste erfafscheiding bestellen. Schanskorven worden gemaakt van gegalvaniseerde staalmatten welke gevormd worden tot een soort metalen korf. Deze korven worden vervolgens opgevuld met breukstenen. In sommige gevallen wordt er in plaats van breukstenen gekozen voor glasbrokken. Ook dat staat erg stijlvol en heeft net als een steenkorf vele voordelen. Denk aan de directe privacy die het biedt, maar ook het onderhoudsarme karakter is een erg belangrijk voordeel. Ze zijn sterk en ondoordringbaar en houden onaangename gasten buiten, terwijl je kinderen en huisdieren juist binnen je tuin gehouden worden.