Zelf zonnepanelen plaatsen, doenbaar?

Zelf zonnepanelen plaatsen, doenbaar?

Het zelf doen, is mogelijk…

Door zelf zonnepanelen te plaatsen, bespaar je een hele hoop geld. Maar het is niet voor iedereen weggelegd. Je moet een echte klusjesman zijn om aan zo’n groot project te beginnen als dit, een beetje hulp hier en daar is geen luxe. Zonnepanelen installeren is zeker geen basis klus en vraagt ook wel wat plan werk maar het is erg belonend! Ookal vraagt het veel voorbereiding en zelfstudie, als je wat handig bent is het zeker mogelijk om ze zelf te plaatsen. Goede voorbereiding is het halve werk, zoals men zegt!

Groot prijsverschil!

Natuurlijk als je je zonnepanelen zelf plaatst ligt de prijs van aankoop veel lager. Een klusser laten komen om je zonnepanelen te plaatsen kan al snel oplopen tot 800 euro! Door het zelf te doen, heb je je geld al veel sneller terugverdient. Ook kun je zonnepanelen prima online bestellen, dit gaat zonder enkel probleem! Bekende online bedrijven bieden dit in hun assortiment aan. Een ander voordeel is dat je, je systeem door en door kent en hierdoor het onderhoudt en malfuncties sneller kan herstellen en of sturen.

De handleiding.

Je hoeft geen genie te zijn om zonnepanelen zelf te plaatsen. Het is wel aangeraden om iets over elektriciteit te weten. Dit zou toch de basiskennis moeten zijn. Maar er zijn honderden stap-voor-stap video’s te vinden online. Ook zijn er genoeg webshops en handleidingen online te vinden, om je hierbij te helpen. Het is dus zeker doenbaar om zelf zonnepanelen te plaatsen! De voordelen die je er bij wint zouden u moeten doen afwegen om het zeker uit te zoeken!

Nog even de voordelen van zonnepanelen opnoemen

Nadat je zonnepanelen geplaatst hebt, zijn er geen elektriciteitskosten. Ook ga je bewuster omgaan met je verbruik van elektriciteit, het is ook veel beter voor het milieu. Omdat ze geen CO² uitstoten, kunnen ze niet beter voor het milieu zijn. Ook vooral omdat ze op milieuvriendelijke wijze worden geproduceerd. En zonnepanelen zijn in een record tijd geïnstalleerd! Zelfs als beginnende klusjesman!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.