Loodgieterstips voor een lager gas- en waterverbruik

Loodgieterstips voor een lager gas- en waterverbruik

De Nederlandse overheid wil dat huishoudens steeds duurzamer gaan leven. Mede door het feit dat er steeds minder gas gewonnen zal worden in Groningen de komende jaren. Wij spraken met een erkende loodgieter in Delft, die ons meer kon vertellen over het verduurzamen van uw woning. Een duurzamere woning maakt dat uw gas- en waterverbruik al snel verlaagd zal worden! Dit is niet alleen beter voor het milieu en klimaat, ook profiteert u hier in de portemonnee van. Uw gas- en waterrekening zal aan het eind van het jaar immers een stuk lager uitvallen dan voorgaande jaren het geval was.

Een nieuwe cv-ketel in huis laten plaatsen

Een van de mogelijkheden die u heeft om uw gasverbruik terug te dringen, is het gebruik van een duurzamere cv-ketel in huis. Kies bijvoorbeeld voor een hr+-ketel, die veel minder energie hoeft te verbruiken om de ruimtes binnen uw woning te kunnen verwarmen. Nog beter is het om voor een zonneboiler te kiezen, die de ruimtes en het water in huis verwarmd op basis van zonlicht. Voor het gebruik van een zonneboiler zult u logischerwijs zonnepanelen op het dak van uw woning moeten laten plaatsen. Deze zonnepanelen zijn door de jaren heen steeds voordeliger geworden.

Opvangen en hergebruiken van regenwater

Ook zijn er verschillende manieren om uw waterverbruik terug te dringen. Heeft u bijvoorbeeld al eens overwogen om regenwater op te vangen en opnieuw te gebruiken? Veel mensen gebruiken een simpele regenton om het water uit de goten op te vangen en dit te gebruiken voor het bewateren van hun tuin in de zomer. Zo hoeft u geen schoon water te gebruiken om uw planten van voldoende vocht te kunnen voorzien op warme zomerdagen. Naast het gebruik van regenwater voor het bewateren van uw tuin in de zomer, kunt u het water ook zelf filteren om dit als drinkwater te gebruiken of als water om mee te kunnen douchen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *