Zo maak je jouw woning senior-proof

Zo maak je jouw woning senior-proof

Wanneer je wat ouder wordt, gaat niet alles meer zo makkelijk. Zo is het voor vele ouderen lastig om te lopen. Daarnaast worden erg veel dingen in huis een flinke uitdaging. Het is daarom handig om een aantal aanpassingen te doen in de woning van een ouder iemand. Hiermee voorkom je dat er ongelukken gebeuren en zorgt het ervoor dat de persoon stukken prettiger kan wonen.

Zorg dat de tuin weinig onderhoud nodig heeft

Wanneer je een huis senior-proof wilt inrichten is het verstandig om hierbij ook rekening te houden met de tuin. Zo kan een ouder iemand de tuin niet meer onderhouden en is het vervelend als de tuin er onverzorgd uitziet. Zorg er daarom voor dat de tuin weinig onderhoud nodig heeft. Dit kun hje op meerdere manieren doen. Zo zou je het gras bijvoorbeeld kunnen vervangen door kunstgras. Daarnaast kan het ook handig zijn om gebruik te maken van grind. Grind vraagt namelijk om erg weinig onderhoud. 

Kook op inductie materiaal

Iet dat voor gevaarlijke situaties kan zorgen, is een gaskookstel. Zo kan deze vergeten worden om uit te zetten. Daarnaast kan het ook erg vervelend zijn om mee te werken als je ouder bent. Een inductie kookplaat is dan sterk aan te raden. Hiermee kan er makkelijker gekookt worden en voorkom je onveilige situaties. Inductie Materiaal kun je op meerdere plekken krijgen en hoeft tegenwoordig niet meer duur te zijn.

Een vloerverwarming

OUdere mensen hebben het over het algemeen vaker koud. Het is dan ook aan te raden om een woning van een senior te voorzien van een vloerverwarming. Dit maakt het voor een ouder iemand stukken prettiger om in een huis te wonen. Daarnaast hoeft hierdoor de kachel niet op 25 graden gezet te worden. Dit maakt het ook makkelijker om op bezoek te gaan bij de desbetreffende persoon. 

Zorg voor bereikbaarheid

Wanneer een ouder iemand nog op zichzelf woont is het prettig als hij of zij eenvoudig iemand kan bereiken. De telefoons van tegenwoordig dragen hier niet echt aan bij. Voor oudere mensen is dit erg onduidelijk en draagt het zeker niet bij aan een betere bereikbaarheid. Iets dat je in deze situatie kunt kopen, is een seniorentelefoon. Een seniorentelefoon is zo ingericht dat vrijwel iedereen hem begrijpt. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer een persoon vergeetachtig begint te worden. Zo heb je bij een seniorenmobiel te mogelijkheid om gebruik te maken van foto’s in het menu. Dit kan ouderen erg goed helpen bij het gebruik maken van de telefoon. Hierdoor zullen ze sneller om hulp vragen en dat maakt het stukken veiliger. Naast de seniorentelefoon zijn er ook een aantal andere producten die kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving voor senioren. Bij Hulpmiddelwereld.nl kun je terecht voor deze materialen. Het is daarom zeker de moeite waard om eens te kijken op deze site. Zo staan er erg veel handige attributen te koop. Daarnaast zijn de prijzen erg gunstig en maakt dit het prettig om hier iets te bestellen.