Op een energiezuinige manier genieten van je jacuzzi

Op een energiezuinige manier genieten van je jacuzzi

De tuin is tegenwoordig een plek die steeds meer woonplezier geeft. Het is dan ook niet voor niets dat de populariteit van jacuzzi’s toeneemt. Het is heerlijk om te relaxen in het warme water en avonden lang te genieten. Een jacuzzi verbruikt uiteraard wel energie, maar er zijn manieren om het verbruik omlaag te brengen. Ontdek hier een aantal tips om op een energiezuinige wijze van je jacuzzi te genieten.

1. Laat de jacuzzi aan

Je bent misschien geneigd om een jacuzzi in de tuin uit te zetten als je erin hebt gezeten. Het is echter juist zuiniger om de jacuzzi in de nacht aan te laten staan. Het kost namelijk extra veel stroom om de temperatuur van koud water naar 38 graden te brengen. Bovendien zijn moderne jacuzzi’s zo uitgevoerd dat deze op een energiezuinige wijze de warmte behouden. Een voordeel is bovendien dat je dan op elk gewenst moment in het water kan stappen en niet hoeft te wachten tot het water is verwarmd. Uiteraard is het wel mogelijk om de temperatuur wat te verlagen en voordat je er gebruik van gaat maken de temperatuur wat hoger te zetten.

2. Kies voor wandisolatie

Het is ideaal als je de keuze maakt voor een jacuzzi met wandisolatie. Er zijn uitvoeringen die beperkt geïsoleerd zijn en deze modellen verbruiken meer energie. In een jacuzzi met wandisolatie blijft de warmte van het water beter behouden. Daarom is er sprake van minder energieverbruik en is het een energiezuinige oplossing.

3. Maak gebruik van een afdekzeil

Warmte stijgt op en het is daarom aan te raden om voor je jacuzzi in de tuin een afdekzeil te gebruiken. Zo voorkom je dat 80 tot 90% van de warmte de lucht in gaat en beperk je het energieverbruik. Mocht het afdekzeil niet meer in een goede staat zijn en scheuren hebben dan is het aan te raden om een nieuw exemplaar aan te schaffen.

4. Controleer de filters periodiek

Er is nog een energiezuinige manier om van je jacuzzi te genieten. Dat is door de filters regelmatig te reinigen. Een verstopt filter zorgt ervoor dat er een hogere weerstand ontstaat, waardoor er sprake is van een minder goede warmteafgifte. Bij het verversen van het water is het aan te raden om het filter te checken. Verder is het mogelijk om op het energieverbruik te besparen door de luchtjets niet constant te gebruiken. Dat kost namelijk veel energie.