Zo richt je je smalle kamer in

Zo richt je je smalle kamer in

Je hebt een smalle kamer in huis. Heb je het idee dat je beperkingen hebt of niet kunt variëren in inrichting? Geen zorgen! Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee kan houden, zodat je jouw smalle kamer optimaal benut. Of je nu een lange, smalle kamer hebt of een korte, smalle kamer: ik laat je 3 dingen zien waarmee je kamer groter, ruimer én vierkant aanvoelt.

Deel je ruimte op

Als je bijvoorbeeld een zitgedeelte en een eethoek in de kamer creëert, zie je sneller 2 vierkante ruimtes in plaats van één lange kamer. De ruimte splits je natuurlijk ten eerste door middel van meubels zoals een bank en eetkamertafel met stoelen. Probeer hier geen treinopstelling van te maken, maar zet sommige meubels ook haaks op de lange muur. Geef verder de scheiding tussen beide ruimtes aan door bijvoorbeeld een smalle roomdivider te plaatsen óf bijvoorbeeld door een laag en breed kastje of plant neer te zetten. Op die manier breek je een langere muur op.

Pak de deuren aan

Een standaard scharnierdeur is eigenlijk maar lastig in een smalle kamer. Als je de deur openzet, neemt hij namelijk een groot gedeelte van de kamer in beslag. Jammer, want soms is het lekker om de deur open te hebben staan. Ook als de deur dicht staat, is het een groot en afgezonderd blok in de muur, waar je niks mee kan. Deuren worden vaak vergeten in een verbouwing of inrichting. Zonde, want er zijn veel mogelijkheden. Voor een smalle kamer is een schuifdeur namelijk ideaal. Als je voor een schuifdeur gaat, zet je de deur open wanneer je wilt, zonder last van de draai te hebben. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is ruimte naast de schuifdeur. Daarnaast creëer je extra ruimte licht in je kamer door middel van een stalen schuifdeur met glas. Als de schuifdeur in de lange muur zit, maak je je kamer ook nog eens optisch breder!

Neem de muren mee

Een smalle kamer gaat vaak gepaard met een lange, witte muur. Gebruik je de kamer voor verschillende doeleinden? Heb je bijvoorbeeld een zitgedeelte met een grote bank en een leesgedeelte met een stoeltje? Of heb je een woonkamer en eetkamer? Geef dan één van de ruimtes een kleur op de muur. Op die manier creëer je verschillende ruimtes met verschillende sferen. Je kunt de kleur zelfs doortrekken op het plafond. Hou je écht niet van een kleur op je muur? Je creëert hetzelfde effect door bijvoorbeeld een schilderij op te hangen boven een specifieke ruimte.