Duurzaam overkappen met LEXAN™ THERMOCLEAR™

Duurzaam overkappen met LEXAN™ THERMOCLEAR™

Of het nu de bouw is van een carport of een mooie serre als verlengstuk van je huis, voor de overkapping ervan is Lexan™ Thermoclear™ de kunststof oplossing bij uitstek. Lexan™ Thermoclear™ is een meerwandige polycarbonaat plaat met een zeer hoge slagvastheid, grote transparantie en een laag gewicht en daardoor uitermate geschikt om lichtdoorlatende overkappingen te realiseren. Lexan™ Thermoclear™ wordt door Vink Kunststoffen BV uit voorraad geleverd in een heldere en opaal uitvoering, waarbij er gekozen kan worden uit twee, drie- of vijfwandige platen.

Unieke eigenschappen

Lexan™ Thermoclear™ kenmerkt zich door zijn unieke kenmerken en heeft ten opzichte van een glazen overkapping een aantal voordelen. Zo is Lexan™ Thermoclear™ nagenoeg onbreekbaar en ongeveer 250 keer sterker dan glas. Dit is fijn om te weten, want met het steeds extremer wordende klimaat, is het dak goed beschermd tegen bijvoorbeeld hagelstenen. Het lichte gewicht van Lexan™ Thermoclear™ zorgt ervoor dat er met een lichtere constructie gewerkt kan worden, wat weer besparend is voor de kosten. Het toepassen van Lexan™ Thermoclear™ in de dakconstructie draagt ook bij aan het klimaat en je portemonnee, want de meerwandige Lexan™ Thermoclear™ platen zijn thermisch isolerend en energiebesparend. Ten opzichte van glas zijn de ontwerpmogelijkheden ruimer, want Lexan™ Thermoclear™ is koud te buigen en in gebogen vorm te fixeren in een profielsysteem. Daarnaast geeft de 10 jaar beperkte garantie zekerheid zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De garantievoorwaarden hiervoor zijn op aanvraag beschikbaar.

Eenvoudig te monteren met het Vario profielsysteem

De Lexan™ Thermoclear™ meerwandige platen zijn eenvoudig te monteren met het Vario aluminium profielsysteem. Vink Kunststoffen houdt een compleet systeem op voorraad inclusief alle toebehoren. Op aanvraag kunt u een calculatie laten maken voor het complete systeem inclusief de meerwandige platen. Uiteraard is er ook een duidelijke handleiding beschikbaar zodat de installatie eenvoudig en snel is uit te voeren.