Zonnepanelen vergelijken, waarom is het belangrijk?

Zonnepanelen vergelijken, waarom is het belangrijk?

Het plaatsen van zonnepanelen is een grote investering. Deze duurzame energieoplossing biedt niet alleen financiële voordelen, maar het is ook goed voor ons milieu. Je kunt een hoop geld besparen op je energierekening door zonnepanelen te plaatsen. De installatie vooraf is wel een flinke investering. Zodra je echter de terugverdientijd bereikt, heb je in principe gratis energie. Daarom moet je onafhankelijk energie vergelijken via Gaslicht.com, zodat je zonnepanelen kunt installeren met het hoogste rendement en de langste levensduur. Hoe efficiënter de panelen zijn, hoe sneller je de terugverdientijd kunt behalen. Hier zijn enkele factoren waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen.

Het type panelen vergelijken

Voordat je de panelen aanschaft, moet je zonnepanelen vergelijken. Over het algemeen zijn er twee soorten zonnepanelen: monokristallijne en polykristallijne panelen. Monokristallijne panelen hebben zwart gekleurde zonnecellen. Bovendien hebben polykristallijne panelen blauw gekleurde cellen. Monokristallijne zonnepanelen hebben een hoger energierendement dan polykristallijne panelen. Daarom is de prijs van monokristallijne panelen duurder dan polykristallijne panelen.

Piekvermogen vergelijken

Ieder type zonnepaneel heeft een ander piekvermogen. Dit vermogen geeft de hoeveelheid energie aan die hij onder ideale omstandigheden kan opwekken. Doorgaans kan het standaard paneel 370 watt opwekken. Je kunt de panelen met minder of meer vermogen afnemen. Het vermogen dat het opwekt heeft ook invloed op de prijs van de panelen. Goedkope zonnepanelen leveren meestal minder stroom op. Het wordt aanbevolen om panelen met een hoge capaciteit aan te schaffen, zodat ze een hoger rendement, een langere levensduur en een snellere terugverdientijd hebben.

Andere factoren om te overwegen

Aangezien het kopen van zonnepanelen een grote investering is, moet je over een aantal aspecten nadenken voordat je dit systeem installeert. Het is beter om een professional te raadplegen. Zij kunnen met je meedenken over het juiste type zonnepanelen voor jouw woning. Zo verdien je de zonnepanelen sneller terug. Daarnaast moet je rekening houden met de omvormer en meterkast. Er zijn verschillende soorten omvormers waar je uit kunt kiezen. Elk type omvormer heeft andere kenmerken. Een micro-omvormer is bijvoorbeeld duurzaam en veiliger omdat het de kans op brand kan verkleinen, maar het kost meer dan andere soorten omvormers.