3 tips voor een sterke en duurzame nieuwe vloer

3 tips voor een sterke en duurzame nieuwe vloer

Je probeert het altijd uit te stellen, maar eens in de zoveel tijd moet het toch gebeuren: Een opknapbeurt voor je vloer. Wanneer je een nieuw huis koopt, je vloer zo oud is dat deze gebreken vertoond of wanneer je de vloer simpelweg zat bent, zit er niets anders op dan het plaatsen van een nieuwe vloer. Hierin zijn tal van mogelijkheden! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten vloer, een tapijt of een plavuizen vloer. Maar voordat je een nieuwe vloer kiest, moet je natuurlijk af van je oude vloer. In dit blog geven we je 3 tips om te zorgen dat je nieuwe vloer sterk en duurzaam is!

Tip 1: Wat zijn je wensen?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je weet naar wat voor soort vloer je op zoek bent. Er zijn erg veel mogelijkheden. Het is aan te raden om eerst naar de praktische kant van de vloer te kijken, dus waar wordt de vloer gebruikt? Heb je te maken met kleine kinderen, kies dan niet voor tapijt maar voor een mooie houten of plavuizen vloer. Bij tapijt is het namelijk erg lastig om vlekken te verwijderen. Wanneer je een type vloer hebt gekozen, kijk dan wat past bij de stijl die terugkomt in de rest van je huis. Hou je van klassiek of woon je in een prachtig oud pand? Een donkere houten vloer ziet er dan vaak prachtig uit.

Tip 2: Verwijder de oude vloer goed

De basis voor een goede nieuwe vloer begint bij het vakkundig verwijderen van je oude vloer. Wanneer je je oude vloer goed verwijderd, voorkom je dat je nieuwe vloer bijvoorbeeld slecht hecht, of ongelijk wordt gelegd. Je vloer verwijderen is dus super belangrijk! Een vloer verwijderen is vaak een tijdrovende en zware klus om zelf te doen. Het is dus aan te raden om dit over te laten aan een professional, zij hebben immers vaker met dit bijltje gehakt. En ze zijn nog sneller klaar ook!

Tip 3: Zorg voor een sterke onderlaag

Wanneer je een oude vloer verwijderd, stuit je vaak op een betonnen ondervloer. Hoe deze eruit ziet is altijd een verrassing. Het zou natuurlijk ideaal zijn wanneer je een gladgestreken betonnen vloer aantreft zonder lijmresten. Hierdoor kan je gemakkelijk een nieuwe vloer plaatsen boven deze betonnen ondervloer.

Als je woning of pand een betonvloer heeft, kan je er ook voor kiezen om deze een opknapbeurt te geven. Je kunt de vloer polijsten totdat deze een prachtige glans heeft gekregen. Bovendien maak je de vloer hiermee sterker en duurzamer!

We hopen dat je na het lezen van deze blog wat beter geïnformeerd bent als het gaat om het verwijderen van je oude vloer. Ook bij een nieuwe vloer weet je waar je op moet letten. Kijk eerst naar de praktische kant en bekijk dan wat past bij de stijl van de rest van je woning of pand. Een goede ondervloer ligt aan de basis van een sterke en duurzame nieuwe vloer.