Kamersteiger: ideaal voor iedere binnenklus!

Kamersteiger: ideaal voor iedere binnenklus!

Met de kamersteiger in huis kan iedere klus weer goed en veilig uitgevoerd worden tijdens de donkere periode van het jaar. Zowel de professionals als de particulieren kiezen er met het mindere weer voor om binnen aan het werk te gaan. De steigers zijn perfect in te zetten tijdens schilderwerken, of stucadoors klussen.

Wat kan ik met een kamersteiger?

De kamersteiger wordt door zijn naam nog wel eens onderschat. Echter is het een volwaardig professioneel product die gemakkelijk en snel opgebouwd kan worden en tevens voldoet aan alle veiligheidseisen. Zo kan u deze steigers opbouwen tot grotere hoogte (rond 7.80 werkhoogte) en zowel binnen als buiten gebruiken. Omdat deze steiger een vouwbaar frame heeft wordt hij ook wel ‘vouwsteiger’ genoemd. 

Hoe bouw ik een kamersteiger op?

Een kamersteiger is erg eenvoudig op te bouwen, vaak al binnen een minuut (uiteraard afhankelijk van de hoogte). Hoe gaat het eigenlijk in zijn werk?

  1. Plaats het vouwframe op de kop;
  2. Zet de kamersteiger wielen in de frames en borg deze;
  3. Draai het geheel vervolgens weer om;
  4. Plaats het platform.

Als u hoger gaat opbouwen, dan zult u nog een paar extra stappen moeten voltooien. De meeste professionele verkopende partijen hebben duidelijke instructievideo’s op hun website waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe e.e.a. in zijn werk gaat!

Welke kamersteigers zijn er?

Een kamersteiger kopen klinkt als een broodje kopen bij de bakker. Echter zult u toch na moeten denken over welke breedte u benodigd bent, want dergelijke producten zijn gewoonweg kostbaar in de aanschaf. Zo zijn er verschillende breedtes te verkrijgen, er is keuze uit: 0.75, 0.90 en 1.35 breed. In de praktijk zien we dat de meeste personen nog steeds voor een vouwsteiger kiezen die niet al teveel ruimte in neemt. Zo blijft de 0.75 nog steeds topfavoriet! Wanneer u wat hoger gaat werken zou een 0.90 ook niet misstaan. U heeft hierdoor extra ruimte aan beide kanten van het platform, zodat u de steigervloer gemakkelijk kan verplaatsen. 

Kamersteiger kopen? Vraag hulp.

Bent u op zoek naar een kamersteiger? Vraag dan vrijblijvend een advies aan bij een bedrijf die verstand van zaken heeft. Een partij zoals laddersenrolsteigers.nl heeft jarenlange ervaring in de klimmaterialen branche en weten van de hoed en de rand. Een vouwsteiger moet bijvoorbeeld ook voldoen aan de geldende EN-norm zodat u veilig aan de klus kan. Ga dan ook niet te snel voor een goedkoper product wat u uiteindelijk te duur zou kunnen komen te staan. Veiligheid boven alles