3 voorbeelden van duurzame vloeren

3 voorbeelden van duurzame vloeren

Wat voor vloer heeft u in uw huis liggen? Waarschijnlijk is dat geen vraag waar u dagelijks mee bezig bent. Maar hebt u grote klussen in uw woning op de planning staan, is uw huidige vloer toe aan vervanging of gaat u misschien nieuwbouwen? Dan is dit het moment om na te denken over uw toekomstige vloer. En naast dat die vloer natuurlijk mooi moet zijn en praktisch in het dagelijks gebruik, wilt u misschien ook een duurzame keus maken. Maar welke opties heeft u dan eigenlijk? Wij geven u graag 3 voorbeelden van duurzame vloeren.

1.     Natuursteen

Misschien wel de meest duurzame vloer is die van natuursteen. Natuursteen is een materiaal dat letterlijk tegen een stootje kan. Doordat het ontzettend slijtvast is, gaat het jaren mee. Bovendien geleidt het warmte goed en dat betekent dat een stenen vloer prima samengaat met vloerverwarming. Dat is iets dat inmiddels in de meeste huizen wordt toegepast, wel zo fijn als dat ook mogelijk is met uw vloer. Het onderhoud van natuursteen is eenvoudig, goed stofzuigen en voorzichtig dweilen en u bent klaar. Is de vloer toch dof geworden na verloop van tijd? Natuursteen opfrissen zorgt ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet

2.     Betonvloeren

Een andere vloer die jaren meegaat én niet trendgevoelig is, is de betonnen vloer. Misschien klinkt dat niet zo warm en gezellig, maar toch is het dat wel. Een betonvloer met goede coating kunt u in elke gewenste kleur schilderen. Bent u de kleur zat? Dan geeft u de vloer gewoon een nieuw likje verf. Ook vloerverwarming gaat prima samen met beton en slijtage van beton is bijna niet aan de orde. Extra leuk is dat de industriële look op het moment helemaal hip is. U kunt dus groots uitpakken met een opvallende woonstijl die past bij uw vloer. Combineer uw vloer met staal, want de belangrijkste interieurtrend voor 2019 is: haal staal in huis!

3.     Houten vloeren

Ook houten vloeren zijn erg duurzaam. Ze hebben weinig impact op het milieu bij de productie en dat is natuurlijk ook een aspect om bij de hele duurzaamheidsvraag in het oog te houden. Het voordeel van een houten vloer is dat het heerlijk warm aandoet en eigenlijk bij elke woonstijl past. Door de vloer goed te onderhouden en regelmatig te oliën houdt u hem jarenlang mooi. Vindt u de kleur niet helemaal passend meer? Dan is het een kwestie van geheel schuren en opnieuw oliën in een tint die u beter vindt passen. Fluitje van een cent!

Weet u al welke vloer het gaat worden? Maak een duurzame keus en geniet van uw nieuwe interieur!