Hoe een goede ongediertebestrijder zich onderscheidt

Hoe een goede ongediertebestrijder zich onderscheidt

Duurzaam bouwen betekent onder meer, dat een snelle slijtage aan constructies voorkomen moet worden. Deze slijtage kan het gevolg zijn van ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan houtworm! Deze ongediertesoort kan voor een ernstige schade aan houten constructies zorgen. Het diertje baant zich een weg door het hout, waarbij het hout door de houtworm gebruikt wordt om zich te voeden. Een preventieve maatregel tegen ongedierte is het insmeren van houten balken met beits. Dit middel wordt bepaald niet gewaardeerd door de houtworm.

Krijg je onverhoopt toch te maken met ongedierte? Schakel in dat geval een professionele ongediertebestrijder in. In dit artikel vertellen we je meer over de manier waarop een goede ongediertebestrijder zich onderscheidt.

Een analyse maken van de situatie in huis

Een goede ongediertebestrijder zal altijd eerst een analyse van de situatie maken. Welke ongediertesoorten komen er voor binnen je woning? Wat is een mogelijke oorzaak van het ongedierte in huis? Enzovoorts. Op basis van deze analyse kan vervolgens een plan worden samengesteld om het ongedierte te bestrijden. Op de website van een expert in ongediertebestrijding lees je vaak meer over de manier waarop deze te werk gaat bij de bestrijding van verschillende ongediertesoorten.

Milieuvriendelijke oplossingen tegen ongedierte

Naast de analyse die een goede ongediertebestrijder vooraf maakt, kijkt een ongediertebestrijder ook naar de meest milieuvriendelijke oplossingen. Zo moet een onnodige belasting van het milieu voorkomen worden. Evenals dat er geen andere dieren gedood mogen worden. Niet voor niets is het gebruik van muizenkorrels in de buitenlucht verboden sinds enkele jaren. Andere dieren, zoals vogels, kunnen de korrels aanzien voor voedsel. Zij zullen hierdoor gedood worden! Iets wat je wilt voorkomen.

Veel professionele ongediertebestrijders maken gebruik van hitte en kou. Op deze manier kan het ongedierte op een dier- en milieuvriendelijke wijze bestreden worden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden.