7 ideeën voor een nieuwe keuken

7 ideeën voor een nieuwe keuken

Als je een nieuwe keuken aan wilt schaffen, is het goed om eerst wat ideeën op te doen. Er zijn zeer veel manieren waarop je de keuken kunt inrichten en vormgeven. Daarnaast zijn er ook op dit moment veel keukentrends die je zeker eens moet overwegen. Om je op weg te helpen ontvang je hier een portie keuken inspiratie. Wij delen 7 ideeën voor een nieuwe keuken met je.

Waarom het belangrijk is om keuken inspiratie op te doen

De functie van de keuken is de laatste tijd veranderd. Natuurlijk, het is nog altijd de plek waar de maaltijden worden bereid. Nu we van eten steeds meer een beleving hebben gemaakt en hier bewuster mee bezig zijn wordt er meer tijd in de keuken doorgebracht. Daarnaast is de keuken in veel gevallen van een functionele ruimte meer een sociale ruimte geworden. Het komt regelmatig voor dat de keuken een ontmoetingsplek is geworden van het gezin. De keuken moet dus nog altijd van alle gemakken voorzien zijn maar ook gezelligheid en comfort bieden. Met de veranderde functie van deze ruimte, is het belangrijk om keuken inspiratie op te doen als je een nieuwe keuken gaat aanschaffen.

 

De verschillende keukenstijlen

Om te beginnen is het goed om je inzicht te geven in de verschillende keukenstijlen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne-, klassieke-, landelijke-, compacte-, houtlook- of designkeukens. Al deze keukenstijlen kunnen worden vormgegeven in een hoekkeuken, eiland keuken, een keuken met schiereiland en de bekende rechte keuken. Dit is de eerste keuze die je moet maken. Op basis hiervan kun je je verder laten inspireren met deze 7 ideeën voor een nieuwe keuken. 

 

7 ideeën voor een nieuwe keuken

 

  • Een keuken vormgegeven met gouden accenten om deze ruimte een glamour uitstraling te geven.
  • Een keuken met een hoge kastenwand om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare ruimte en de keuken een wat industriële uitstraling te geven.
  • Een zwarte keuken om een stijlvolle look and feel te creëren. Er zijn hier zeer veel keuzemogelijkheden in. De keuken kan volledig zwart worden vormgegeven maar ook voorzien worden met zwarte accenten.
  • Een grijze, strakke keuken. Van lichtgrijs tot donker antraciet vormgegeven met warme houttinten. Uiteraard kunnen dit soort keukens op een geraffineerde manier worden voorzien van moderne apparatuur.
  • Een keuken die voorzien is van verlichting waarin zowel functionele- als sfeerverlichting is verwerkt omdat deze ruimte steeds meer het hart van het huis vormt. Uiteraard moet er wel ruimte zijn om ook zitgelegenheid in de keuken te plaatsen.
  • Een keuken waarin groene tinten zijn verwerkt. Van donkergroen tot een diepgroene matlak. Uiteraard mogen in deze keuken ook diverse groene planten niet ontbreken. Op deze manier haal je een stuk natuur in huis.