De voordelen van wonen in Spanje

De voordelen van wonen in Spanje

Zit je nog te twijfelen om naar Spanje te verhuizen, maar wil je eerst nog wat meer weten over de voordelen van dit land? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen, aangezien we je in dit blogartikel meer gaan vertellen over wat nu precies de voordelen zijn waar je op kunt rekenen. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.

Spaanse mentaliteit

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kunt rekenen in Spanje is de mentaliteit van de mensen. Over het algemeen geldt dit voor de meeste warme landen, maar je zal dan ook merken dat het levenstempo hier aanzienlijk lager ligt. Mensen nemen bijvoorbeeld meer tijd om even rustig te ontbijten of om ’s avonds uit te gaan eten. Ook ligt de werkdruk aanzienlijk lager en dit is voor veel mensen dan ook één van de belangrijkste redenen om naar Spanje te emigreren.

Het klimaat

Dit is een inkoppertje natuurlijk, maar zoals je waarschijnlijk wel weet is het klimaat in Spanje vele malen gunstiger dan in Nederland of België het geval is. Vooral in de Costa Blanca en zuidelijker gelegen gebieden, zoals de Costa del Sol, zal je het gehele jaar door kunnen rekenen op een aangename temperatuur. In de winter zal de temperatuur zelden lager dan 10 graden aantikken, terwijl het in zomers warm, maar niet té warm zal zijn.

De kosten

Er zijn meer dan genoeg huizen te koop aan de Costa Blanca en wanneer je een blik werpt op de prijzen zal je merken dat deze aanzienlijk lager liggen dan in Nederland het geval is. Ook de kosten voor levensonderhoud zijn beduidend lager en kunnen soms wel 20% tot 30% schelen. Dit maakt het wonen in Spanje dan ook voor bijzonder veel mensen aantrekkelijk en dit voornamelijk wanneer je hierheen kunt verhuizen terwijl je je huidige salaris behoudt.

Goede en betaalbare gezondheidszorg

Wanneer je daadwerkelijk in Spanje bent ingeschreven zal je kunnen rekenen op de ‘Seguridad Social’ oftewel de Spaanse variant van de Nederlandse gezondheidszorg. In tegenstelling tot Nederland is deze volledig gratis. Daarnaast is het eventueel wel mogelijk om een particuliere verzekering af te sluiten. Dit kan voor ongeveer € 50,- per maand en in dit geval heb je toegang tot privé-artsen, waardoor je sneller terechtkunt met je problemen.

De bovenstaande voordelen zijn maar enkele voorbeelden waar je op kunt rekenen in Spanje. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen en deze zal je dan ook pas ervaren op het moment dat je zelf in Spanje gaat wonen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om eerst te huren, voordat je daadwerkelijk de beslissing neemt om te gaan emigreren.