Alles wat je moet weten over LED plafonnières

Alles wat je moet weten over LED plafonnières

Sinds de totaal niet duurzame gloeilampen uit het huishouden zijn verbannen, zijn de LED plafonnières steeds populairder geworden als lamp voor aan het plafond. In bedrijven zijn gloeilampen veelal vervangen door tl buizen en tegenwoordig is gewone tl verlichting vervangen door efficiëntere LED tl lampen. Het gewone huishouden heeft de gloeilamp vooral de kleinere LED verlichting die lijkt op de gloeilamp of spaarlampen vervangen. In dit blog leest u alles wat u moet weten over LED verlichting en plafonnières.

 

LED plafonnières in het algemeen

LED plafonnières zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Zo kun je voor elke ruimte de meest geschikte keuze vinden. Het licht dat uit LED lampen komt is kwalitatief zeer goed en ziet er ook nog eens goed uit. Ook scheelt het in je portemonnee een hoop in vergelijking met gloeilampen. Het scheelt nog meer om in plaats van alleen het lampje op zich de hele plafonnière te gaan vervangen. Ook kan het zo zijn dat je oude armaturen niet geschikt zijn voor LED lampen terwijl dat wel zo was voor spaarlampen. Vaak zijn LED plafonnières mooie moderne designs die wellicht goed in je huis passen. Niet alleen moderne designs worden gemaakt, ook kun je kiezen voor een wat traditioneler ontwerp of zelfs een kroonluchter. Daarnaast zijn LED lampen in je plafond ook verkrijgbaar als spots die mooi kunnen staan in bijvoorbeeld je badkamer of keuken. Daardoor kun je alle oppervlakten waarop gewerkt moet worden heel goed blijven zien. De lampen in de slaapkamer en woonkamer kunnen worden gedimd waardoor je naast functioneel licht ook sfeer kunt creëren.

 

De voordelen van LED plafonnières

De voordelen van het hebben van een LED plafonnière ten opzichte van een gloeilamp zijn natuurlijk bekend. Zo verbruikt de LED lamp minder energie en genereert de LED lamp minder restwarmte. Zelfs na uren van gebruik zou je je LED lamp nog gemakkelijk kunnen vervangen en aanraken, omdat er bijna geen warmte is ontstaan. Hierdoor gaat ook minder energie verloren aan het verwarmen van de lamp. Het hebben van een LED lamp aan je plafond heeft echter ook voordelen ten opzichte van de spaarlamp. De spaarlamp heeft bijvoorbeeld een opstartcurve. Wanneer de lamp wordt aangezet is hij nog niet optimaal in gebruik. Als je de lamp aanzet geeft hij een heel diffuus licht af. Naarmate hij langer aanstaat wordt hij steeds feller. Dat is natuurlijk helemaal niet handig als je even snel wat moet pakken in de ruimte waarin de lamp hangt. Dan kun je net zo goed geen lamp gebruiken. Een ander voordeel van LED verlichting is dat deze in verschillende kleuren voor kan komen. De kleur van de gloeilamp staat gelijk aan de kleur van het glas dat eromheen geplaatst wordt, maar LED verlichting kan zelf kleur afgeven. Je kunt zo je woonkamer een gezellige warme kleur geven en een kantoor een koelere kleur. Ook de slaapkamer kan beter verlicht worden door een warme kleur, omdat blauw licht de slaap kan verstoren.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *