Goudse tuinen maken zich klaar voor de winter

Het is helaas weer zover: de zomer is voorbij en we gaan de wintermaanden weer in. Dan is het wel handig als uw tuin winterklaar is. Hovenier Gouda maakt uw tuin weer winterklaar.

Mocht u uw tuin nog nooit winterklaar gemaakt hebben, dan zult u zich afvragen: waarom moet ik mijn tuin winterklaar maken? Ik hoef toch in de winter mijn gras niet te maaien of dode planten te verwijderen? In dit artikel ga ik u vertellen waarom het van belang is uw tuin winterklaar te maken.

Tuinonderhoud en tuinaanleg

U kunt uw tuin ook onderhouden en zelfs aanleggen in de winter. Tuinonderhoud Gouda helpt u met het onderhouden van uw tuin in de winter. Het klinkt misschien vreemd, maar het onderhouden van uw tuin in de winter kan noodzakelijk zijn.

Wist u dat in potten gepote planten, zoals buxus, pluimgrassen en een vlinderplant, ook in de winter gezet kunnen worden? De enige voorwaarde hiervoor is dat het niet moet vriezen. Maak een gat in de grond, zet de plant met kluit in de grond, druk de grond rond de kluit en druk het geheel goed aan.

Wintervaste planten blijven ook in de winter door het blad ademen. Zorg er wel voor dat ze niet verstrikt raken in afgestorven planten. Haal deze voor het planten daarom weg. Het is wel fijn als u de plant, voordat het voorjaar begint, extra voeding geeft. Zo geeft de plant nog mooiere bloemen in het voorjaar.

In de wintermaanden kunt u ook een tuin aanleggen. Tuinaanleg Gouda helpt u hierbij. Tuinaanleg in de wintermaanden heeft verschillende voordelen:

  • De winter is de ideale tijd voor het aanplanten van uw tuin.

Het najaar en de wintermaanden zijn een goed moment om borders te plaatsen in uw tuin. U kunt denken aan hagen, heesters, vaste planten en ook bomen natuurlijk. Deze planten zijn in de wintermaanden allemaal in slaapstand. Hierdoor kunnen ze makkelijk gerooid en gepland worden. Ze kunnen zich daarom goed hechten in de nieuwe grond. Zo zorgt u ervoor dat de borders in de lente mooi gaan groeien. Ander voordeel is ook dat ze in de winter als nieuwe plant niet snel zullen uitdrogen, dat gebeurt sneller in de zomermaanden.

 

  • De grond heeft tijd om in te klinken.

Omdat u uw tuin in de winter aanlegt, heeft hij de tijd om in te klinken. Hierdoor voorkomt u verzakking van uw terras en andere verharding van uw nieuwe veranda bijvoorbeeld. Het is beter om eerst de grond te laten rusten voordat u een nieuwe grasmat plaatst. In de wintermaanden heeft de grond genoeg tijd om te rusten.

 

  • U kunt in het voorjaar genieten van uw nieuwe tuin.

Als u uw tuin laat aanleggen in het voorjaar, bestaat er een mogelijkheid dat u niet gelijk kan genieten van het mooie weer in uw nieuwe tuin. Als u uw tuin echter laat aanleggen in de winter, heeft u hier geen last van.

Tuinontwerp

U kunt er ook voor kiezen om een tuinontwerp te laten maken door een professional. Dat kunt u laten doen bij tuinontwerp Gouda. Zij denken graag met u mee over het beste design voor uw nieuwe tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *