Anno 2019 een kantoor inrichten? Gebruik deze tips!

Anno 2019 een kantoor inrichten? Gebruik deze tips!

Heb jij net een nieuwe kantoorruimte betrokken met jouw onderneming? Dan is het natuurlijk zaak dat dit een prettige plek wordt om te werken. Denk hierbij niet alleen aan jezelf, maar ook aan jouw medewerkers. Voor hen moet het immers ook prettig zijn om in de nieuwe bedrijfsruimte te werken. Betrek hen daarom ook vooral in het inrichtingsproces. Mogelijk hebben zij wel ontzettend goede ideeën. Uiteraard wil je zelf de belangrijkste keuzes maken voor wat betreft de inrichting. Worstel je al behoorlijk lang met het inrichten van jouw nieuwe kantoor? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben in onderstaande tekst namelijk een aantal tips op een rijtje gezet om jouw kantoor anno 2019 in te richten!

1. Wees creatief

Vroeger was een kantoor nogal statisch te noemen. Iedere medewerker had er zijn eigen bureau en er was weinig roulatie. Dit is de afgelopen jaren echter aanzienlijk veranderd. Zo zien we steeds vaker dat bedrijven kiezen voor flexibele werkplekken. Dit zijn plekken waar in feite iedereen kan werken. Zo kan het zijn dat jij niet iedere dag meer op dezelfde plek zit. In het geval van een flexibele werkplek is het ook niet meer vanzelfsprekend dat jij alleen nog maar kunt zitten. Zo zien we in steeds meer kantoren bureaus terug waar jij aan kunt staan. Deze zijn in hoogte verstelbaar, waardoor jij het zitten en staan met elkaar af kunt wisselen. Het is anno 2019 dus belangrijk dat jij je niet meer te statisch opstelt voor wat betreft het inrichten van jouw kantoor. Laat je creativiteit vooral de vrije loop. Dit werkt vaak goed bij het inrichten van een kantoor.

2. Creëer een prettige sfeer

Jij moet natuurlijk wel met plezier naar jouw werk gaan. En uiteraard geldt ook dat jouw personeel zich fijn moet voelen op kantoor. Daarom is het belangrijk om een prettige sfeer te creëren. De kans is aanwezig dat jij niet weet hoe je dit doet. Zorg er allereerst voor dat er een huiselijke sfeer ontstaat. In zo’n sfeertje voelen mensen zich namelijk snel thuis. Kies dus niet alleen voor bureaus in jouw kantoor, maar richt bijvoorbeeld ook een zithoek in. Hier kunnen jouw medewerkers zo nu en dan even relaxen. Vergeet ook de kantine niet anders in te richten dan de rest van jouw kantoor. Op deze manier krijg je namelijk de indruk dat je even uit je werkomgeving weggetrokken wordt. Maak er vooral een gezellig kantoor van. Wanneer jouw personeel zich thuis voelt, gaan ze met veel meer zin naar hun werk.

3. Zie af van vastigheid

Thuis werken is vandaag de dag ontzettend populair. Steeds meer bedrijven bieden hun personeel de mogelijkheid om vanuit huis werkzaamheden uit te voeren. Niet elke dag, maar bijvoorbeeld een paar dagen in de week. In dat geval is het natuurlijk wat overbodig om een duur kantoorpand te kopen. Ook huren is in dat geval niet altijd de beste optie, omdat de huurprijs voor een groot kantoor vaak behoorlijk hoog ligt. Is jouw kantoor het grootste deel van de week lang niet vol? Dan kan een kantoorruimte huren een aanrader zijn. Je huurt in dat geval alleen een kleine ruimte en niet meer een volledig kantoor. Op deze manier heb je een stuk minder plekken en je bespaart ook nog eens flink wat geld. Wil jij nog een stap verder gaan? Dan kun je ook nog kiezen voor een virtueel kantoor. In het geval van zo’n kantoor kun jij gebruikmaken van allerlei faciliteiten die normaal ook in een kantoor aanwezig zijn, zonder dat jij een kantoorruimte hoeft te huren. Zodoende ben je dus nóg goedkoper uit, want je hoeft helemaal geen kantoorruimte meer te hebben!