De keuze in raambekleding, is reuze!

De keuze in raambekleding, is reuze!

Ga je binnenkort verhuizen of voor het eerst op jezelf / samenwonen? Of zijn de huidige gordijnen of  jaloezieën toe aan vervanging. In deze gevallen is het de hoogste tijd om eens te gaan kijken naar nieuwe raamdecoratie. Maar waar moet je dan toch beginnen? 

Tegenwoordig is er zoveel verkrijgbaar voor jouw gewenste raambekleding. Denk maar eens aan de rolgordijnen, lamellen of de bekende gordijnen. Er is voldoende mogelijk, afhankelijk van jouw wensen.

Ga voor sfeer in huis

Het is natuurlijk niet prettig, dat wanneer je s ’avonds lekker op de bank een boek aan het lezen bent. En het buiten donker wordt en je dit niet kan afsluiten. Het wekt een naar gevoel op en je bent alert op dingen die er buiten gebeuren. Gelukkig kan je dit in de woonkamer heel eenvoudig oplossen met jaloezieën of lamellen in de kozijnen. Daarnaast kan je hierbij zelf kiezen wanneer je daglicht binnenlaat of juist niet.

Volledige verduistering

Wanneer het dan tijd is om te gaan slapen, of je werkt in de nachtdienst. Dan is het wel zo fijn dat je door kan slapen, ook wanneer het buiten al licht wordt. Met gordijnen kan je het eenvoudig afsluiten en de kamer volledig verduisterd donker maken. Op deze manier ben je ook duurzaam bezig, want wanneer je in de zomer de zon buiten laat hoef je minder vaak de airco aan te zetten. Want je laat de warmte buiten de deuren. 

Privacy, op elk moment

Ben je in de keuken lekker aan het koken of in de woonkamer aan het ontbijten. Dan hoeven de lieve buren natuurlijk niet alles te zien binnenshuis. Wat in deze gevallen goed kan werken zijn de plakfolies. Weg met de inkijk en met een leuk design erin, is het ook nog leuk om naar te kijken.

Uiteraard is er van alles mogelijk, en op elk probleem is een oplossing mogelijk. Voor je privacy, lichtinval en sfeer. Want dit is in elke ruimte anders en het bepaald ook de uitstraling en het gemak ervan. Denk er van te voren goed over na. Ook eventueel met katten in huis, dan zijn gordijnen misschien niet zo’n verstandige keus.