Drie redenen waarom dakrenovatie belangrijk is

Drie redenen waarom dakrenovatie belangrijk is

Er zijn genoeg mensen die het belang van dakrenovatie onderschatten. Zo wordt er bijvoorbeeld niet altijd direct ingegrepen wanneer er een dakpan mist. Ook bij uitgedroogde of versleten dakbedekking op een plat dak komt lang niet iedereen direct in actie. Veel mensen hopen op deze manier te besparen op de kosten voor een dakdekker. Het is echter maar de vraag in hoeverre het een besparing betreft. Indien jij dakrenovatie uitstelt, kun je juist alleen maar duurder uit zijn. Ben jij nog steeds niet overtuigd? Wij zetten hieronder drie redenen voor dakrenovatie op een rijtje.

1. Zorg voor minder waterschade in huis

Een ontbrekende dakpan of een scheurtje in de bedekking van een plat dak zorgt vaak voor een lekkage. In dat geval kan water jouw woning in stromen. Hierdoor kan in huis schade ontstaan. Schakel jij direct een dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden in om de schade te verhelpen? Dan beperk jij de waterschade die binnen ontstaat. Je bespaart zodoende ook op de kosten die gepaard gaan met het herstellen van de schade.

2. Zo ontstaat er geen instortingsgevaar

Weet je dat er een klein scheurtje in de bedekking van jouw platte dak zit, maar zie je nog geen lekkage? Dan kom je mogelijk niet direct in actie. Dit is echter niet verstandig. Er kan namelijk sprake zijn van een zogeheten ‘onzichtbare’ lekkage. Het water kan in dat geval jouw houten dakconstructie aantasten. Indien jij lange tijd niet ingrijpt, kan de constructie ernstig verzwakken. In het ergste geval leidt dit mogelijk zelfs tot instorten van het dak.

3. De dakbedekking gaat langer mee

Voer jij nooit dakrenovatie uit? Dan is de kans groot dat jouw dakbedekking aanzienlijk minder lang mee gaat. Je moet jouw dakbedekking dus eerder vervangen en dit is een duur grapje. Laat jouw dak daarom altijd direct renoveren wanneer er schade is. Wil je de kans op schade verkleinen? Dan doe je er zelfs goed aan om een dakdekker Venlo jaarlijks onderhoud uit te laten voeren. Bovendien gaat jouw dakbedekking zo langer mee.