Creëer een sfeervolle tuinoverkapping!

Creëer een sfeervolle tuinoverkapping!

2020 was het jaar dat we onze tuin meer gingen waarderen. Als je zoveel tijd doorbrengt in je eigen tuin merk je al snel dingen op die je liever anders wilt zien. Dat lange, lege gazon dat achter je huis ligt, daar wil je liever een grote lounge set zien. Hier hoort natuurlijk een overkapping tuin bij, zodat je er zoveel mogelijk gebruik van kan maken. Maar wat zijn de opties en hoe creëer je dat knusse hoekje dat je altijd al wilde? Wij helpen je!

Het kiezen van je tuinoverkapping

Om te beginnen met het kiezen van de juiste overkapping dien je de beschikbare ruimte op te meten. Je wilt er natuurlijk niet op een later moment achter komen dat je de gemaakte plannen niet werkelijkheid kan maken. Hierna ga je nadenken over de gewenste lay-out van de overkapping en je wensen qua gebruiksgemak. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een plat dak of een kapschuur overkapping. Indien je nog extra ruimte nodig hebt voor opslag, kun je de tuinoverkapping combineren met een schuur. Als laatste stap ga je nadenken over welke houtsoorten je wilt gebruiken in de overkapping. Dit vinden wij zelf de leukste stap, aangezien je de uitstraling en sfeer van jouw “hoekje” gaat bepalen. Schrik niet, je hoeft dit niet zelf te beslissen. Wanneer je een adviesgesprek aangaat bij Gras en Groen Hoveniers zal je goed geadviseerd worden!

Sfeervol inrichten van je tuinoverkapping

Je wilt natuurlijk dat jouw “hoekje” er gezellig en uitnodigend uitziet. Hier is meer voor nodig dan alleen het zetten van een tuinoverkapping. Je dient te zorgen voor comfortabele zitplaatsen, dus dit is het perfecte excuus om die gewilde lounge set aan te schaffen. Denk ook na over sfeervolle verlichting, natuurlijke beplanting en een tuinkachel om tot in de late uurtjes buiten te zitten. Wil je nog wat extra luxe? Ga dan voor een buitenkeuken en creëer je volgende specialiteit in het zonnetje!