De drie hoofdthema’s van Wavin installatiematerialen

De drie hoofdthema’s van Wavin installatiematerialen

Wavin heeft dit jaar tijdens de laatste grote sanitair- en installatiebeurs haar drie hoofdthema’s gepresenteerd waar voor de komende periode de focus op zal liggen. Deze drie hoofdthema’s zijn: de hygiëne in drinkwaterinstallaties zoals de leidingsystemen Tigris en Hep2o, meer flexibiliteit op de bouwplaats door speciale vormstukken en de nieuwe digitale oplossingen van Wavin.

Loodvrije koppelingen met Wavin Hep2o en Tigris

De bedoelde hygiëne ziet men terug in volledig loodvrije Wavin Hep2o koppelingen en leidingen zodat daarmee het drinkwatersysteem volledig loodvrij kan worden aangelegd en geïnstalleerd. Tevens zijn de perskoppelingen en de flexibele leidingen uit de Wavin Tigris serie volledig loodvrij zodat ook hiermee voorzien kan worden in een leidingsysteem voor badkamer en keuken dat de gezondheid geen schade toebrengt. Voordeel voor het milieu en zeker ook voor de gezondheid en veiligheid van de gebruikers van het waterleidingsysteem. Het ontwikkelen en produceren van de juiste systemen die de gezondheid van de gebruikers garandeert blijft dan ook een belangrijk uitvloeisel van de focus op hygiëne.

Flexibiliteit bij het installeren

Met een aantal speciale vormstukken wordt de installateur op het terrein van meer flexibiliteit en comfort behoorlijk verwend en dat uit zich vooral in een gemakkelijke installatie en het verminderen van het aantal te gebruiken koppelingen. Wavin biedt veilige en complete drinkwatersystemen die echt de naam waardig zijn en dichter bij de professionele gebruiker staan. Digitaal maakt het bedrijf ook sprongen vooruit met de nieuwe digitale diensten voor in de praktijk. Deze diensten omvatten een gratis online planningstool, de nieuwe App en een smart home control voor oppervlakte verwarming en koelingssystemen. Met de Building Information Modeling (BIM) software worden de procedurele processen in het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen in een vroeg stadium inzichtelijk gemaakt.

De App tijdens de installatieklus

Wavin biedt voor het eerst een eigen App in de gebouwentechniek. De mobiele applicatie wordt geleverd met vele handige functies waar on site mee te werken is voor de gebruikers. Het doel is om de processen die voorkomen tijdens het uitvoeren van de dagelijks werkzaamheden met Wavin producten te ondersteunen. Ook geeft het de dealers een nog efficiëntere toegang tot het complete assortiment op een nog effectievere en meer overzichtelijke manier. De focus van de App ligt ook op direct contact met de servicedienst voor de ondersteuning of het navragen naar oplossingen en het melden van problemen met producten. Tevens kunnen er persoonlijke profielen – inclusief notitieblok – worden toegevoegd en is er een ondersteuning voor het zoeken naar de juiste leverancier. Eén van deze leveranciers is Sani-bouw die de Wavin installatiematerialen veelal uit voorraad levert en daarmee de eerste werkdag na bestelling de materialen bij u thuis of op kantoor bezorgt. Een video met duidelijke uitleg over dit leidingsysteem en de wijze van het verbinden van de koppelingen met de buis is opgenomen op het YouTube kanaal van Sani-bouw, kijk daarvoor hier. Voor de uiteindelijke aanschaf is het online zoeken naar de goedkoopste aanbieder van dergelijke installatiematerialen een prima mogelijkheid. Vergelijk dan ook rustig de prijzen op de websites van de verschillende online aanbieders van dergelijke installatiematerialen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *