Wonen in de Betuwe

Wonen in de Betuwe

De focus van randstad bewoners ligt vooral … binnen de randstad. Wil je een woning kopen, dan begin je als starter in een klein appartementje met een vraagprijs van € 90.000 tot pakweg zo’n € 150.000. Heel veel koop je niet voor dit bedrag overigens; het betreft dan in de meeste gevallen een 2 tot 3 kamer appartement in de grote stad.

Even buiten de randstad zijn koopwoningen vaak veel voordeliger; dit mag geen verrassing heten. Nu zijn starters (vaak binnen de leeftijdscategorie 23-30 jarigen) niet zo heel happig op wonen buiten de randstad. Het stadse uitgaansleven speelt zich nu immers niet in de provincie af. De voorkeur ligt dus binnen Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht.

“Starter-af”

Een starter blijft natuurlijk geen starter. Op den duur wordt er gesetteld en wordt er gekeken naar een nieuwe koopwoning; geschikt om aan gezinsuitbreiding te denken. Inmiddels is er wat kapitaal opgebouwd, omdat de starterswoning leuk meegegroeid is in prijs en je als tweeverdieners meer kunt veroorloven.

Voor een grotere woning, geschikt voor gezinsuitbreiding, wordt vervolgens weer opnieuw (als automatisme) binnen de randstad gezocht. Allemaal leuk en aardig, maar hier betaal je dus werkelijk de hoofdprijs voor een relatief kleine nieuwbouwwoning.

Wonen in de Betuwe

Hét alternatief voor de randstad is de Betuwe. Dankzij de centrale ligging van de Betuwe is de randstad snel bereikbaar, maar woon je toch ‘buiten’. Lagere maandlasten, een grotere moderne woning en net even buiten de drukte wonen, zorgen voor een veel prettiger bestaan. Het zoeken naar een koopwoning in Tiel e.o. begint bij een lokale hypotheekadviseur. Lokale makelaars en hypotheekadviseurs kennen de markt ter plekke, weten wat er te koop komt en is, en kunnen je wensen volledig vertalen naar het huidige woningaanbod of bemiddelen.

Tiel is prachtige gelegen, hartje Betuwe, aan de Waal. Het klinkt ver weg, maar is het niet. Dit is onze #tip-van-de-week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *