De leukste ideeën voor het exterieur van je woning

De leukste ideeën voor het exterieur van je woning

Of je nu je huidige woning een upgrade of make-over wil geven of een nieuwe woning aan het bouwen bent, de buitenkant van je woning is ook een belangrijk deel om over na te denken. Daarom geven we je graag een paar leuke ideeën voor een mooie gevel.

Gevelbekleding

De eerste, en misschien wel leukste optie is gevelbekleding. Ook wel gevelpanelen. Dit zijn decoratieve panelen die aan de gevel bevestigd kunnen worden. Of dit nou vanaf het ontwerp het plan is of je deze wil toevoegen na tientallen jaren tegen dezelfde gevel te hebben gekeken. Het kan allemaal. Gevelpanelen geven oneindig veel designmogelijkheden. Van houten gevelbekleding tot stenen gevelbekleding en van neutrale kleuren tot knal kleuren. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of je kunt het wel creëren met gevelbekleding. Voor een moderne look ga je voor grijstinten of een metal look of ga voor een rustieke natuurlijke look met allerlei verschillende houtsoorten.

Gevel verven

Een andere optie is het verven van je gevel. Dit klinkt erg gemakkelijk maar er zijn toch een aantal dingen waar je op moet letten voor je dit kunt doen. Zo maakt het voor het kiezen van de verf heel erg uit wat voor ondergrond je wil beschilderen. Zijn dit gewone bakstenen, beton of pleister? Daarnaast hebben ook barsten, vocht en isolatie invloed op de verf. Laat je daarom erg goed adviseren over de verf die je kiest.

Vergunningen

Helaas mag je in Nederland niet overal zomaar alles doen met de voorgevel van je huis. Het is daarom bij beide opties goed om eerst na te gaan hoe het daarmee zit waar jij woont. Dit kan per gebied verschillen. Over het algemeen zijn neutrale kleuren of aanpassingen die niet al te drastisch verschillen van wat het was geen probleem. Maar begin niet zomaar aan een drastische gevelrenovatie voordat je dit goed hebt uitgezocht.