De voordelen van houten meubelen

De voordelen van houten meubelen

Als het aankomt op het materiaal van je meubelen heb je genoeg keus. Door de grote meubelgiganten verdwijnen de authentieke houten meubelen steeds meer naar de achtergrond. Woonruimtes en kantoren worden steeds meer gevuld met onder andere kasten die tegenwoordig in bijna elk huis aanwezig zijn. Dat is best jammer, want juist de houten meubelen zorgen voor de echte warme sfeer in elke woonruimte. Daarnaast heeft hout als materiaal zelf ook een flink aantal voordelen.

Unieke uitstraling

Van alle materialen is hout eigenlijk de absolute winnaar als het aankomt op sfeer. Dit natuurproduct oogt warm en is door de kleurstelling heel makkelijk te combineren met de rest van het interieur, wat je smaak ook is. Daarnaast is hout ook nog eens zeer veilig in vergelijk met de synthetische materialen. Hout verspreidt geen schadelijke rookgassen en werkt brandvertragend in het geval van brand in een woning. 

Makkelijk te bewerken bij slijtage

Zien je katten de meubelen als krabpaal? Ontzettend vervelend, want het materiaal van je meubelen kan flink slijten door die scherpe nagels. En in het geval van stoffen meubelen zit je ook nog eens met beschadigingen die niet zo eenvoudig te repareren zijn. In dit geval is het de beste optie om maar een kleedje over het beschadigde deel te leggen zodat niemand het ziet en de katten zich voortaan bezig gaan houden met de echte krabpaal. Met houten meubelen is dat gelukkig even wat anders. Door de meubelen op te schuren, kan je het oppervlak gelukkig weer een stuk vlakker krijgen. Zorg ook voor een extra beschermende laag van het hout door deze in te smeren met beits.

Zowel binnen als buiten

Houten meubelen zijn niet alleen geschikt om binnen neer te zetten;  door de stevigheid is hout ook prima geschikt om te gebruiken voor tuinmeubelen. Zorg voor een goede laag beits of wax op het hout en het materiaal zal niet snel beschadigen. Dat heeft als groot voordeel dat je de tuinmeubelen na het zomerseizoen niet naar binnen hoeft te halen. Deze tuinmeubelen kan je natuurlijk kant-en-klaar aanschaffen bij een tuincentrum, maar als je een beetje handig bent is het veel leuker om zelf aan de slag te gaan. Met de voorbereidingen kan je al gelijk starten; hout bestellen doe je gewoon online, bouwtekeningen vind je eenvoudig door middel van Google.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *