Dit is het type kast voor elke woonstijl

Dit is het type kast voor elke woonstijl

De kast

Uiteraard heeft iedereen kasten in huis. Je moet je spullen toch ergens op kunnen bergen. Je hebt kledingkasten, keukenkasten, vitrinekasten, boekenkasten, dressoirs, bergingskasten en nog veel meer. In eerste instantie heeft een kast dus een heel specifiek doel, maar je wilt natuurlijk ook dat de kast een beetje opgaat in het interieur. Voor elke woonstijl is er wel een andere soort kast en een kastknop van www.deurgrepenwinkel.nl. Dit is het type kast voor elke woonstijl.

De moderne kast

In de moderne stijl zul je vooral strakke lijnen en design zien. De kern van de moderne stijl draait om functionaliteit en een moderne kast zal daarom weinig opsmuk hebben. Veel gebruikte kleuren zijn wit en zwart, maar je mag er qua kleur ook een eigen draai aan geven. Een moderne kast zal dus vrij basic zijn, maar ook enigszins smaakvol in combinatie met de rest van het interieur. Het geheel is belangrijker dan alleen de kast en de handvaten kast en dus zal de kast daar ook naar staan.

De Scandinavische kast

De Scandinavische stijl heeft een aantal hele duidelijke kenmerken. Zo wordt er gebruik gemaakt van hele lichte kleuren, is het vrij basic en zie je vooral materialen als hout, linnen en katoen terug in deze stijl. Deze richtlijnen zul je ook terugzien in de Scandinavische kast. Het perfecte voorbeeld hiervan is eigenlijk gewoon de IKEA-kast die je in veel interieurs al terug zult vinden. Gemaakt van hout, helemaal wit en heel erg basic. Dat is wat je voor je moet zien als je denkt aan de Scandinavische kast.

De industriële kast

De industriële stijl kenmerkt zich vooral door het feit dat het een hele stoere en sobere stijl is. Dit zie je in het gebruik van materialen als staal, hout, leer, beton en baksteen, maar ook in het kleurgebruik met kleuren als zwart, bruin en grijs. Meestal is niet alles afgewerkt en het kan er dus een beetje rauw uitzien. Een industriële kast hoeft dus ook niet perfect afgewerkt te zijn. Een voorbeeld van een industriële kast is een stalen frame met houten planken. Heel simpel, maar ook stoer.

De botanische kast

Aangezien botanisch in het Latijn letterlijk plantkunde betekent, is het niet gek dat de botanische stijl voornamelijk om planten draait. In deze stijl komen dus veel planten terug en wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout, bamboe, wol en touw. Logischerwijs is er dus ook een erg natuurlijk kleurenpalet met kleuren als groen, bruin, wit en blauw. Een botanische kast is meestal dus gewoon een houten kast, maar wel met veel kenmerken van de natuur erin en een paar planten erop.

De bohemian kast

De bohemian stijl kenmerkt zich door het feit dat de achtergrond eigenlijk heel basic is en de aankleding van de kamers centraal staat. Daar spelen kasten dus ook een rol in. Je zult materialen als bamboe en rotan, kleurrijke designs en tropische ideeën terugzien in deze stijl. Een bohemian kast kan dus gemaakt zijn van bamboe, maar kan ook een klassieke uitstraling hebben met een kleurrijk of tropisch printje erop. Qua kleuren heb je veel vrijheid in de bohemian stijl als je maar een beetje lef hebt in je keuzes.

De retro kast

Net als de gehele stijl is de retro kast gebaseerd op de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 en zul je dus veel kenmerken uit deze tijd tegenkomen. Kenmerken hiervan zijn ronde vormen, warme kleuren als geel, rood en bruin, veel hout en dus veel vintage in huis. Bij een kast in de retro stijl moet je dus denken aan een houten kast met ronde hoeken en een kleur als geel, rood of bruin. Qua kleur mag je variëren in deze moderne tijd, maar de ronde hoeken zijn essentieel voor de retro stijl.