Dit is waarom aluminium perfect past in je bouwplannen

Dit is waarom aluminium perfect past in je bouwplannen

Schrijnwerk (kozijnen en deurposten) is verkrijgbaar in een aantal verschillende materialen. Maar wat is de beste keuze voor je (ver)bouwplannen? Wordt het hout, kunststof of toch aluminium? Het ligt er maar net aan welke eisen je stelt aan stijl en onderhoud. Natuurlijk geeft hout een klassieke en natuurlijke stijl, maar het vraagt wel aanzienlijk meer onderhoud. Kunststof zoals PVC is onderhoudsvriendelijker, maar veel mensen zijn niet zo gecharmeerd van de ‘plastic look’. Tot slot kun je gaan voor aluminium. Sterk, licht en makkelijk te onderhouden. Bovendien geeft aluminium je woning of kantoor een strakke moderne uitstraling en is aluminium schrijnwerk in veel verschillende afwerkingen leverbaar. In dit artikel vertellen de experts van https://aluprof.eu/nl je wat de voordelen zijn van aluminium kozijnen en deurposten. 

Aluminium is ijzersterk

Kozijnen en ramen van aluminium zijn heel licht en kunnen tegelijkertijd veel gewicht dragen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor grote ramen en buitensporige constructies van aluminium en glas. Enorme schuifdeuren en dakramen kunnen strak worden gemonteerd en blijven makkelijk hanteerbaar. 

Onderhoudsvriendelijk


Aluminium behoudt zijn kleur en is geen stof- of vuilmagneet. Bovendien kan het materiaal uitstekend tegen vocht waardoor weer en wind geen invloed heeft. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat aluminium gaat roesten of rotten. Als je de ramen lapt kun je de kozijnen gewoon meenemen met hetzelfde sopje. Je hoeft dus geen aparte schoonmaakproducten aan te schaffen voor kozijnen en deurposten. 

Beter bestand tegen brand en inbraak


Een van de grootste voordelen van aluminium is dat het niet brandbaar is en pas vervormd onder extreem hoge temperaturen. De unieke stevigheid van het materiaal maakt het ook extra moeilijk om in te breken. Let wel op dat je kozijnen, ramen, deurposten, deuren en schuifdeuren kiest die op inbraakbestendigheid zijn getest en gecertificeerd.Hoe zit het met de isolatie?
Qua isolatiewaardes zit je met aluminium tussen hout en kunststof in. Hout isoleert minder en kunststof meer dan aluminium. De zogenaamde u- waarde bepaalt hoeveel warmte of kou wordt toegelaten. Een lage u-waarde betekent een betere isolatie.

100% recyclebaar en te repareren


De voorraad aluminium in de aardbodem is onuitputtelijk en het materiaal is voor de volle 100% te recyclen. Daarbij komt dat je het heel makkelijk kunt bewerken waardoor eventuele reparaties geen groot probleem vormen. Als er na verloop van tijd krassen en deukjes inkomen kun je het aluminium eenvoudig weer glad schuren of polijsten.