Waarom Amerikaanse vouwdozen zo populair zijn

Waarom Amerikaanse vouwdozen zo populair zijn

Amerikaanse vouwdozen zijn dozen die erg populair zijn bij verzendbedrijven. Amerikaanse vouwdozen worden wellicht wel het meeste van de verschillende verzenddozen gebruikt. Ze zijn sterk, goedkoop en handig dicht te plakken. Amerikaanse vouwdozen worden gemaakt van een speciaal karton, namelijk golfkarton. De dozen plak je makkelijk dicht aan de onderkant en bovenkant en door de golven in het karton verliest de doos zijn vorm niet. De plooien van de golven kunnen namelijk maar een kant op. Amerikaanse vouwdozen worden door veel bedrijven gebruikt, maar je kunt ze ook gewoon voor jezelf kopen. Hierin kun je dingen opslaan of zelf ook verzenden.

Verschillende soorten Amerikaanse vouwdozen

Er zijn verschillende soorten Amerikaanse verzenddozen. De vouwdozen zijn gemaakt van een speciaal soort golfkarton en de dozen kun je dan kopen met een enkele golf of een dubbele golf in het patroon. De dozen met een enkele golf zijn geschikter voor het verzenden en verpakken van lichtere producten. Ook producten die niet zo kwetsbaar zijn kun je makkelijk versturen met een enkele golf vouwdoos. Denk bijvoorbeeld aan kleding of andere textiel. Dubbele golf vouwdozen kunnen iets meer gewicht aan en kunnen ook kwetsbaardere producten verzenden. Denk bijvoorbeeld aan boeken of iets van glas.

Kosten en efficiëntie

Amerikaanse vouwdozen zijn te koop in verschillende postwinkel en in webshops zoals de DS80. Ze kosten niet veel en je kunt ze vaak in grootverpakkingen kopen zodat je meteen veel vouwdozen hebt. Hoe groter hoe duurder natuurlijk, maar de prijs van een Amerikaanse vouwdoos kan tussen de 40 cent en 6 euro zitten. Hierbij verschilt het natuurlijk ook of je gaat voor de enkele of dubbele golfpatronen. Het is erg efficiënt om een paar Amerikaanse dozen in huis te halen. Ze zijn makkelijk om dingen in te verzenden als dat nodig is, maar je kunt er ook dingen in opslaan.