Een aantal redenen om betonpoer aan te schaffen

Een aantal redenen om betonpoer aan te schaffen

Als je besluit om lekker te gaan klussen en je eigen bouwprojecten te starten in je tuin dan is het belangrijk om naar de fundering te kijken. Eenmaal aan de slag gegaan met je bouwproject wil je natuurlijk niet dan je bouwconstructie helemaal in de grond wegzakt. Of erger zelfs, dat het weg zal waaien bij een storm. Kies je voor een fundering dan krijg je meestal te maken met een betonpoer. Welke formaten je precies nodig hebt hangt helemaal af van het gewicht en de grootte van de bouwconstructie wat erboven staat. Een aantal reden waarom je een betonpoer zou moeten aanschaffen.

 

Wat houdt een betonpoer precies in?

Zoals de naam al aangeeft zijn poeren van beton gemaakt. De betonpoeren hebben als functie het gewicht van je bouwconstructie erboven te verdelen en dat het niet op één plek gaat drukken. Alle betonpoeren hebben een rechthoekige vorm. Sommige zijn breder en langer dan andere. Ga je naar de afmetingen van de betonpoer kijken dan hangt dit af van de bouwconstructie dat erboven op rust. Heb je te maken met grote bouwconstructies dan is het een logisch gevolg dat je betonpoeren nog hebt welke groter zijn dan bij kleinere bouwconstructies.

 

Dit zijn de voordelen van een betonpoer

Een betonpoer brengt vele voordelen met zich mee. Zoals al eerder vermeld is een betonpoer belangrijk voor een sterke en goede fundering voor de bouwconstructie wat erboven staat. Daarnaast is een belangrijk bijkomend voordeel dat betonpoeren voorkomen dat houten palen worden aangetast. Je kunt dan bijvoorbeeld huizen nemen die op het water staan door middel van houten palen. Deze houten palen staan op betonpoeren en kunnen niet aangetast worden door water. Zouden de betonpoeren niet onder de houten palen staan dan zou het hout na enkele weken gaan rotten en het huis zou helemaal inzakken. Ook bij huizen die niet op het water staan, maar omringd zijn door vochtig grond, zijn betonpoeren belangrijk. Ander voordeel van betonpoeren is dat de bouwconstructie erboven een langere levensduur krijgt. Je hebt namelijk minder snel scheuren en de bouwconstructie zal minder snel inzakken.

 

Waarom een stevige en krachtige fundering belangrijk is

De fundering is essentieel bij bouwconstructies. Ten eerste zorgt een goede fundering voor een optimale veiligheid van de constructie. Je wilt niet dat je bouwconstructie wegzakt of dat het omwaait bij een zware storm. Tegenwoordig valt er steeds meer regen in een jaar en dit betekent dat een stevige fundering voor gebouwen, huizen en loodsen steeds belangrijker worden. Betonpoeren kunnen daarbij niet meer ontbreken.