Een energie neutrale woning bouwen? Dit moet je weten

Een energie neutrale woning bouwen? Dit moet je weten

Een nieuwe woning bouwen is voor veel mensen een droom. Zo kan je zelf kiezen in welke stijl jouw woning wordt gebouwd, hoe groot de woning wordt en van welke extra’s de woning wordt voorzien. Bij het bouwen van een nieuwe woning heb je de keuze uit verschillende soorten woningen. Zo kan je bijvoorbeeld een volledig of gedeeltelijk energie neutrale woning bouwen. Een energie neutrale woning is beter voor het milieu en zorgt er voor dat je op de lange termijn veel bespaart, waardoor deze mogelijkheid absoluut het overwegen waard is. Overweeg jij om een energie neutrale woning bouwen? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Wat is een energie neutrale woning?

Een energie neutrale woning is een woning die zelfvoorzienend is. Dat wil zeggen dat deze woning zelf voor zijn energie zorgt, met behulp van allerlei hulpmiddelen. Zo kunnen zonnepanelen op het dak gebruikt worden om energie op te wekken, kan de woning gebruik maken van een hout- of pelletkachel (eventueel aangesloten op de centrale verwarming) om de woning te verwarmen en behoort ook een warmtepomp tot de mogelijkheden. Energie neutrale woningen worden op slimme wijze gebouwd, zodat het verwarmen en koelen van de woning zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd. Er zijn verschillende soorten energie neutrale woningen. Zo heb je een nul-op-de-meter woning en heb je een bijna energie neutrale woning, ook wel een BENG-woning genoemd. Welk soort energie neutrale woning het meest geschikt is voor jou, is afhankelijk van de grootte van jouw nieuwe woning, het beschikbare budget en jouw persoonlijke voorkeuren.

De voordelen van een energie neutrale woning

Een energie neutrale woning heeft twee hele grote voordelen: het is beter voor het milieu en beter voor jouw portemonnee. Zo zorgt een energie neutrale woning er voor dat de energie op milieuvriendelijke wijze wordt opgewekt, zodat de natuur niet wordt geschaad. Het zelfvoorzienende aspect van energie neutrale woningen zorgt er tevens voor dat er geen energierekening meer betaald hoeft te worden, waardoor je geld overhoud voor andere dingen.

Een energie neutrale woning laten bouwen

Wil jij ook een energie neutrale woning bouwen? Bij het bouwen van een energie neutrale woning komt veel kijken. Daarom is het aan te raden om het bouwen van een energie neutrale woning over te laten aan een ervaren bouwbedrijf. Door de bouw van jouw energie neutrale woning uit te besteden aan een ervaren bouwbedrijf, weet je zeker dat jouw energie neutrale woning op de juiste wijze wordt gebouwd. Zo kan jij na het afronden van de bouw onbezorgd genieten van jouw nieuwe woning.