Een Laser voor buitengebruik kiezen

Een Laser voor buitengebruik kiezen

Zoek jij een laser voor buitengebruik, maar weet je niet welke je moet kiezen? Dat snappen we wel, er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden. Een bouwlaser is een onmisbaar apparaat in de bouwsector en werkt uitzonderlijk goed in de buitenlucht. Wel heb je hier wat accessoires voor nodig zoals een laserbril, om je werk wat makkelijker te maken. 

Ga je voor een zelfnivellerende laser of juist een die in afschot kan? En waarvoor wil je hem gebruiken? Duurzaambouwen-online geeft je alle informatie die je nodig hebt om de juiste laser voor buitengebruik te kunnen kiezen!

Waar wil je de bouwlaser voor gebruiken? 

Dat is de eerste vraag die je aan jezelf moet stellen. Een laser voor buitengebruik is namelijk geschikt voor een aantal specifieke dingen. Wat je er mee wilt doen, heeft ook wel effect op het soort laser dat je kunt kiezen. Wij lichten hieronder de meest voorkomende dingen die men doet met een laser voor de bouw.

Afwatering bij straatwerk of grondverzet

Dit is het meest voorkomende onderdeel waar lasers voor buitengebruik voor gebruikt worden. In de praktijk noemen we het apparaat ook wel een afschotlaser. Het is belangrijk om te weten hoe je de afwatering precies in wilt regelen. Wil je bijvoorbeeld dat het water naar een kant toe loopt? Dan heb je een enkel afschot laser nodig, zoals de Spectra LL300 S of de Geo Fennel FL 115H. Wanneer je het water naar 1 punt wil lopen, oftewel zowel de x-as als de y-as in afschot wilt zetten, kun je beter gaan voor de Lamigo Spin 205 of de ADA Rotary 400HV.

Welke accessoires heb je nodig voor buiten?

Om de rode laserlijn goed te kunnen zien, is het gebruiken van accessoires handig als je buiten aan het werk bent. Zo kun je de laserlijn ontvangen en aflezen met een handontvanger, dit is met name handig als je grote afstanden moet overbruggen. Ook kun je kiezen voor een laserbril. Hiermee kun je de laserlijn beter zien! Hopelijk heb je zo de belangrijkste onderdelen begrepen die je nodig hebt om een laser voor buitengebruik te kunnen kiezen!