Een schilder inhuren of liever zelf schilderen?

Je denkt vaak snel dat een muur schilderen niet zo moeilijk is en je dat wel even doet. Niets is minder waar. Er komt namelijk meer kijken bij schilderen dan je denkt. Het verschilt natuurlijk per schilder hoe hij uit de verf komt en daarom is een goede research naar een goede schilder een must. Je kunt kijken op internet, maar staar je hier niet blind op. Er zijn namelijk bedrijven die enorme goede reviews hadden en uiteindelijk tegenvielen. Je kunt natuurlijk ook aan familie en vrienden vragen of ze iemand kennen die ze aan kunnen raden. Zie je een auto staan van een schildersbedrijf. Bel dan gerust aan bij degene waar hij aan het schilderen is en vraag naar de ervaring met de schilder die ze tot nu toe hebben en misschien mag je ook wel even een kijkje nemen naar het geleverde werk.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Door je goed te verdiepen in een goede schilder kun je een hele hoop kosten besparen. Kijk en vergelijk naar verschillende bedrijven. Je kunt letten op de volgende dingen: Welke kosten hangen de bedrijven waaraan? Is het in verhouding goedkoper als je grotere opdrachten voor ze hebt? Kijk altijd of het bijvoorbeeld duurder is om één muur te schilderen in plaats van gelijk de hele woonkamer. Kijk natuurlijk ook naar wat je zelf allemaal eventueel van te voren zou kunnen doen. Je kunt eventueel kijken naar reparaties aan je muren en aan je kozijnen die je zelf al kan repareren. Heb je hier geen tijd voor en geen zin in? Schildersbedrijven voeren deze reparaties meestal wel uit. Houd er wel rekening mee dat je dit waarschijnlijk wel terug gaat zien op je offerte. In sommige gevallen is het de tijd en moeite die je er zelf insteekt niet waard aangezien schildersbedrijven meestal met een heel team komen en er veel handiger en vaardiger in zijn. Dit is dus een afweging die je zelf moet maken.

 

Hoe dichterbij hoe beter.

We hopen dat je na al je research voor een goede schilder ook hebt gelet op het aantal kilometers dat het desbetreffende schildersbedrijf bij je uit de buurt ligt. Dit kan namelijk nog best wel eens gaan schelen op de rekening. De kilometer vergoeding komt er namelijk ook nog bij. Dus als je in Helmond woont, tik dan in je zoekmachine Schilder Helmondof Schildersbedrijf Helmond. Het kan namelijk aardig wat schelen in je portemonnee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *