Geld verdienen? Deze opleidingen betalen zich uit!

Geld verdienen? Deze opleidingen betalen zich uit!

Waar er tegenwoordig een wildgroei is aan managers, marketeers en consultants is er een groot gebrek aan handige experts. Daarmee bedoelen wij de mensen die weten hoe je huizen bouwt, installaties aanlegt en rechte muren metselt. Een mooi effect hiervan is dat de minderwaardige toon waarmee over dit soort zaken werd gesproken ook minder wordt. Iets wat hard nodig was en meer dan terecht is! Maar die toon dat interesseert de gemiddelde handyman niet meer, want zij lachen inmiddels het hardst. De tarieven die zij kunnen rekenen zijn enorm, net als het aanbod aan werk. Ook geïnteresseerd om je in dit werkveld actief te maken? Hierbij een aantal tips voor topopleidingen.

Laat de zon maar schijnen

Met stijgende elektriciteits- en gasprijzen wordt de vraag naar alternatieve bronnen van energie steeds groter. Daarnaast is duurzaamheid een steeds belangrijker thema geworden en zal dit in de toekomst alleen nog maar meer worden. Een cursus zonnepanelen is dan ook een investering die zich zonder twijfel gaat uitbetalen. We zien zonnepanelen natuurlijk overal al, maar dit gaat alleen maar toenemen. Het installeren ervan is echter wel een klus voor specialisten, maar wel materie die relatief snel bij te leren is mits je uiteraard de juiste cursus weet te volgen. Kortom, het is onder de zon waar het goud voor jou blinkt. 

De touwtjes aan elkaar knopen

Rode draden, zwarte draden en plus/min stekkers? Is dit voor jou ook na abracadabra maar ligt hier wel jouw interesse? Dan is een elektrotechniek opleiding echt een aanrader. Dit is namelijk een vakgebied waar een enorm tekort is aan specialisten en dit tekort gaat in de toekomst alleen nog maar verder oplopen. De toenemende aandacht voor techniek in huizen -inclusief de installatie van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen- gaat ervoor zorgen dat het steeds complexer wordt. Daarom is een opleiding in deze richting een slimme keuze!

Weer de zon?

Dat de zon meer schijnt door klimaatverandering heb je ongetwijfeld wel eens voorbij horen komen. Naast dat dit over het algemeen geen goed teken is, biedt het ook kansen. Kansen op het gebied van werk voor jou! Mensen gaan komende jaren meer investeren in zonwering, niet alleen omdat de zon soms irriteert wanneer hij naar binnen schijnt maar ook om te voorkomen dat het binnenshuis te snel opwarmt. Het huis koelen kost immers meer extra airco capaciteit, iets wat met stijgende energieprijzen óók weer duurder wordt. Het besluit om zonwering te installeren is dan snel genomen. Kortom, een opleiding tot zonwering installateur is dan ook een slimme zet wanneer jij gegarandeerd een volle agenda wilt de komende jaren.

Kortom, het zijn niet meer de kantoorbanen waar het geld voor het oprapen ligt maar het is een hele andere niche waar het momenteel loont om jezelf in te verdiepen. Je mag weer praktisch aan de slag om een leuk salaris te verdienen. Dit kun je natuurlijk in loondienst doen, de vraag naar goede krachten is bij bedrijven namelijk enorm.