Hoe maak je een mooie achtertuin

Hoe maak je een mooie achtertuin

Als je ooit een tuinblad hebt doorgenomen, of een paar blogs hebt bekeken, dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat elk afgebeelde huis iets gemeen heeft: een belachelijk mooie achtertuin. Ongelooflijk mooie grasvelden, zonnige patio’s en prachtige bloemstukken die eruit zien alsof ze uit een tuinvoorstelling zijn geplukt. In werkelijkheid is er geen reden om jaloers te zijn op die gemanicuurde tijdschriften die de moeite waard zijn om te ontdekken. Het bereiken van dat niveau van achtertuin schoonheid is heel goed mogelijk voor een amateur-huiseigenaar met een passie voor DIY home improvement. Het enige dat nodig is, is een beetje bloed, zweet en een paar nuttige tips voor landschapsarchitectuur.

Een prachtige achtertuin begint met het gazon. Leer hoe een gazon te onderhouden en een aantal van de meest voorkomende problemen die kunnen opduiken voorkomen, zoals onkruid of bruine vlekken. Hier zijn een paar onderhoudsvaardigheden die u zullen helpen uw gazon groen en weelderig te houden.

Onkruid verwijderen: onkruid kan je tuin snel overweldigen en het landschap afsteken. De sleutel is om ze volledig omhoog te trekken, inclusief de wortels, zodat ze niet opnieuw kunnen groeien. Er zijn meerdere gereedschappen voor het wieden, waaronder schoffels die speciaal zijn ontworpen om deze problematische planten uit te schakelen. Maar als uw gazon al overspoeld wordt door onkruid, zullen herbiciden effectiever zijn dan ze op te trekken. U kunt een spray gebruiken om het onkruid direct te doden of een meststof voor onkruidverdelging gebruiken die uw gras ondersteunt en ook gewoon onkruid doodt, zoals paardenbloemen.

Belucht de bodem. Bodemverdichting kan de groei van gras belemmeren door te voorkomen dat water door de grond druipt. Dit is waar een beluchter handig is. U kunt een aangedreven kernbeluchter huren of een handhark gebruiken om uw gazon te perforeren, waardoor water, lucht en voedingsstoffen diep in de grond kunnen doordringen. Het is over het algemeen het beste om uw gazon in de herfst te beluchten voordat het koude weer begint.

Prik je gras uit: net zoals beluchting laat het de grond los, helpt het gras uitprikken de laag organische resten die in de bovenste laag grond liggen te verdunnen. Een laag vilt van ongeveer 2,5 cm dik is gezond, maar meer dan dat moet worden weggeharkt. Gebruik een rieten hark of een elektrische verticuteermachine om het overtollige vilt weg te harken. Het is meestal het beste om in het voorjaar licht te verticuteren, gevolgd door een zwaardere in de late zomer/vroege herfst. Hoewel de behoeften van uw eigen gazon tussen de seizoenen kunnen variƫren.

Zo kun jij je tuin mooi inrichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *