Van steigerhouten planken zelf meubelen maken?

Van steigerhouten planken zelf meubelen maken?

Meubels maken van steigerhout is een populaire manier van het maken van meubels. Het is geen goedkope manier, maar wel een duurzame manier. Daarnaast wordt bij het gebruik van steigerhout ook nog eens gedacht aan hergebruiken. Het maken van meubels van steigerhout is daarentegen een klus voor iedereen die maar een beetje handig is met gereedschap. Met freds bouwtekeningen kan iedereen zelf meubels maken van steigerhout, dit is een compleet pakket met 10.000 bouwtekeningen waaronder bouwtekeningen voor het maken van meubels van steigerhout.

Wat kun je allemaal maken van steigerhout

De mogelijkheden op het gebied van zelf meubels maken van steigerhout is eindeloos. Van wandbord tot complete loungeset, alles is mogelijk. Welke items voornamelijk in opkomst zijn, zijn de wandborden, plantenbakken voor buiten, bureau’s, tafels, kasten en natuurlijk de loungeset voor buiten. Op Pinterest staan talloze ideeën waar je inspiratie op kunt doen voor het werken met steigerhout.

Hoe je moet werken met steigerhout

Er zijn twee verschillende soorten steigerhout die je kunt gebruiken voor het maken van meubels, namelijk behandeld en onbehandeld. Kies je voor gemak, dan kun je kiezen voor behandeld steigerhout, hier zit echter wel een ander prijskaartje aan. Behandeld steigerhout kun je bijvoorbeeld bewerken met gewone verg, binnen- beits of wat ook leuk is, is krijtverf. Gebruik je gewone verf voor binnen, dan kun je het meubel of accessoire een kleur naar keuze geven. Natuurlijk kun je ook je buitenmeubels bewerken met verf of buiten- beits

Tip: door het bewerken van steigerhout, gaat het een stuk langer mee.

Hoe zit het met het onderhoud van steigerhout?

Dat is een van de redenen waarom steigerhout zo populair is, het eist vrij weinig onderhoud. Gebruik je een lak of beits, dan heb je er in principe geen omkijken naar. Doe je dit niet, dan heb je kans dat de meubelen die je buiten laat staan wat verweerd raken, of kleine scheurtjes gaan vertonen.

Zo kan je makkelijk duurzaam verbouwen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *