Hoe precisiebewerking van kunststof laten frezen ons dagelijks leven ten goede komt.

Hoe precisiebewerking van kunststof laten frezen ons dagelijks leven ten goede komt.

Het gebruik van plastic onderdelen en componenten is zo wereldwijd geworden dat we hoogst begrijpelijk niet eens de vele spullen opmerken die gebruikt worden in vele toepassing die van plastic componenten zijn gemaakt. De meeste fabrikanten hebben opgemerkt dat door hun metalen componenten om te zetten in plastic, ze meer kostenefficiënter zijn door ontwerpwijzigingen te bewerkstelligen. Dit kan veel schelen in kosten, gewicht en afval. De diversificatie aan eigenschappen van kunststof materialen is ook toegenomen in treksterkte, warmtetolerantie en chemische bestendigheid.

Kunststof laten frezen is de meest kosteneffectieve oplossing vergeleken met glas of metaal.

De machinaal bewerkte kunststof onderdelen zijn lichter en bieden enorme voordelen tegenover glas of metaal, wat zich uit in transportkosten en levensduur. Kunststof laten frezen doet de woningbouw ten goede komen. Kiezen voor kunststof raamkozijnen of misschien het toepassen van plexiglas zal een enorme kostenbesparing opleveren. Maar metaal vervangen door kunststof wordt niet alleen in de woningbouw toegepast, maar ook in de industrie.

Bijvoorbeeld het toepassen van polymeren in fabrieken door motoren met een laag vermogen de bewegende onderdelen te vervangen door kunststof. Daar de lagere wrijvingseigenschappen zorgen voor minder slijtage en dus ook minder onderhoud stilstand. De eigenschappen van kunststof is niet alleen dat ze lichter is, maar ook goedkoper dan de grondstoffen die voor metalen onderdelen worden gebruikt. Kunststof laten frezen gebeurt in een productie cyclus anders dan bij metaal, hierdoor blijven de productiekosten laag.

Kunststof laten frezen is eigenlijk niet meer dan overtollig materiaal verwijderen.

Het bewerken van kunststoffen is door bij de productie overtollig materiaal te verwijderen en vervolgens gaten te boren of andere gespecialiseerde functies te maken om aan de toepassingseisen te voldoen. Door het gebruik van speciaal freesapparatuur is het mogelijk om onderdeel geometrieën te maken van blokken, platen, staven of andere standaardvormen van kunststof.

Kunststof gefreesde onderdelen vereisen geen nabehandeling, metaal wel.

Onderdelen die vervaardigd zijn van polymeer en composiet zijn eveneens thermisch als elektrisch isolerend. Van metaal vervaardigde componenten vereisen een speciale nabehandeling en coating om elk soort isolerende eigenschap te bereiken. Aan dit soort secundaire processen zitten kosten verbonden om hetzelfde isolatieniveau als bij polymeermaterialen te bereiken. De voordelen van kunststoffen in de bouw is dat ze van nature corrosiebestendig zijn, waardoor ommanteling of coating niet nodig is. In tegenstelling tot metaal worden plastic materialen bij de productie in de gewenste kleur geproduceerd, waardoor nabewerking overbodig is.

Precisie frezen door gebruik van een CNC-freesmachine.

Kunststof frezen is een precisiewerk dat over het algemeen gebeurt met een geavanceerde CNC-freesmachine. Computer Numerical Control (CNC) machines zijn freesmachines die met uiterste precisie onderdelen uit kunststof produceren. Hiermee wordt de productie-eenheid ingesteld zonder te moeten inleveren op kwaliteit en productiviteit. Het garandeert een hoge mate van nauwkeurigheid die ongeëvenaard en superieur is aan traditionele freesmachines.

Door deze precisiebewerking van kunststof onderdelen is het mogelijk om gecompliceerde onderdelen in rap tempo en consistentie te produceren. Bovendien zijn de geproduceerde onderdelen van hoge kwaliteit, omdat in het productiesysteem kwaliteitsborging detectoren zijn ingebouwd, die kunnen detecteren wanneer er een fout optreedt. Zodat, de productielijn gestopt kan worden om contra actieve maatregelen uit te voeren. Kortom: Bewerking van kunststoffen is snel, kostenbesparend en veelzijdig!

Bron: https://marcol.nl/