Hoe start je een eigen klusbedrijf? Lees hier 3 tips

Hoe start je een eigen klusbedrijf? Lees hier 3 tips

Altijd al gedroomd van een eigen klusbedrijf? Is klussen, renoveren, bouwen en verbouwen wat jij het allerliefste doet? Lees hier waar je rekening mee moet houden wanneer je een eigen klusbedrijf gaat beginnen.

1.     Wie zijn je klanten?

Ben jij het liefst voor particulieren aan het werk, of ga jij alleen voor het grote werk. Het is goed om voor jezelf vast te stellen wie tot jouw klantenkring behoort. Ga je voor particuliere klanten aan de slag, dan renoveer je badkamers, installeer je keukens en verbouw je de woonkamer. Het voordeel van werken bij particulieren is dat er eigenlijk altijd genoeg werk is, en dat je financieel gezien minder risico loopt dan wanneer je voor een grote opdrachtgever aan de slag gaat.

2.     Zelfstandig ondernemer of voor een organisatie werken?

Eigen baas zijn klinkt mooi, maar dat houdt ook in dat je zelf de administratieve afhandeling van facturen en dergelijke moet doen. Voor zowel de bedrijfsvoering als de naamsbekendheid ben jij zelf verantwoordelijk. Wil je zelfstandig ondernemer zijn, maar toch onderdeel zijn van een groter geheel? Dat kan ook! Meld je aan bij een bouw- en verbouw franchiseorganisatie. Op die manier blijf je eigen baas, maar sta je er niet alleen voor!

3.     Welke reclame kanalen zet je in?

Natuurlijk moet jij jouw nieuwe klusbedrijf op de kaart zetten. Wellicht heb je al wat vaste adresjes, maar het is zeker niet verkeerd om een eigen website en/of facebookpagina te hebben. Post eens een foto van wat je hebt verbouwd op sociale media, zo krijgt men een beeld bij de werkzaamheden die jij uit kunt voeren. Wil jij ondersteuning krijgen bij jouw online- en offline marketing, meld je dan aan bij een franchiseorganisatie. Je profiteert dan van hun strategie├źn en gevestigde naam.