Hulp bij het bestrijden van houtworm

Hulp bij het bestrijden van houtworm

Houtworm is een van de meest vervelende en frustrerende ongediertesoorten binnen woningen. Dit komt onder meer door het feit, dat de houtworm voor een nare schade aan uw woning kan zorgen. De houtworm voedt zich met het hout uit houten constructies als vloeren, meubels, enzovoorts. Om aan voldoende hout te komen, knaagt het beestje zich een weg door deze constructies, die hierdoor steeds verder verzwakt worden. Een instortingsgevaar van constructies kan hierbij op de loer liggen! Reden genoeg om de houtworm al in een vroeg stadium te laten bestrijden.

De term “houtworm” wordt gebruikt voor de larven van verschillende soorten torren en kevers. Het is dus niet altijd duidelijk van welke ongediertesoort de houtworm een larve is. Het kan gaan om de boktor, maar bijvoorbeeld ook om een spinthoutkever.

Schakel professionele hulp in bij bestrijding van houtworm

Om de houtworm op een effectieve wijze te bestrijden, is het raadzaam om hier een professionele ongediertebestrijder voor in te schakelen. Vaak is het behoorlijk lastig om de houtworm zelf te bestrijden. Hoe weet u immers zeker, dat u de houtworm uit alle houten constructies bestreden heeft? Wijdema is een organisatie die jaarlijks tientallen woningbezitters helpt bij het bestrijden van de larven van torren en kevers. Met speciale hulpmiddelen wordt voorkomen dat de houtworm al snel weer terugkeert.

Houd houtworm buiten uw woning

Wanneer u momenteel nog geen houtworm in huis heeft, kunt u er wel alles aan doen om de houtworm buiten de deur te houden. Dit doet u bijvoorbeeld door houten constructies van een laagje beits te voorzien. De houtworm is niet bestand tegen beits, waardoor torren en kevers naar andere plekken zullen zoeken om hun larven achter te laten. Naast het gebruik van beits is het belangrijk om bij de aanschaf van houten meubels en planken altijd te letten op de aanwezigheid van houtworm. Wanneer u bijvoorbeeld kleine gaatjes in het hout opmerkt, kan dit duiden op houtworm.

One thought on “Hulp bij het bestrijden van houtworm

  1. Bedankt voor de informatie over de houtworm. Goed om te weten dat je met beits de houtworm buiten de deur kan houden. Ik neem aan dat de bestrijder altijd met chemische middelen aan de slag gaat. Wat moet dat moet, maar liever niet als het even kan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *