Kamerplanten voor een duurzame inrichting.

Kamerplanten voor een duurzame inrichting.

De Inrichting van jouw huis is natuurlijk persoonlijk, niet iedereen heeft immers de zelfde smaak! Dat is gelukkig maar goed ook, anders was elk huis identiek. Om je toch een beetje te helpen hebben wij voor jou enkele duurzame inrichting tips op een rijtje gezet!

Elke kamer heeft zijn eigen sfeer

Niet elke kamer heeft dezelfde indeling, zo richt je een woonkamer niet hetzelfde in als je slaapkamer. De sfeer die je wilt afgeven is de woonkamer is natuurlijk een stuk meer open dan de sfeer in je slaapkamer. De woonkamer is vaak meer open ingedeeld, en ingericht op gezelligheid. Om duurzaam om te gaan met deze ruimte probeer je het zo minimalistisch te houden om de ruimte groot te laten ogen. Om lege plekken als een open hoek te vullen kun je bijvoorbeeld een schefflera compacta neer zetten. Deze kamerplant heeft een leuke gekrulde dunne stam met een grote bos groene bladeren, zo word het niet te druk in huis maar staat er toch wel iets in die lege hoek!

Een duurzame slaapkamer

De slaapkamer is een kamer die je toch niet al te druk hebben, je wilt natuurlijk rustig kunnen slapen en niet afgeleid raken door alles op je heen. Houd het simpel met een bed, een kast en misschien een stoel. Mooie gordijnen of lamellen kunnen al het verschil maken tussen een lege kamer en een sfeervolle kamer. De muur moet natuurlijk niet te leeg blijven, mensen kiezen er dan namelijk ook vaak voor om een schilderij of foto boven hun bed te hangen. Dit moet je natuurlijk wel leuk vinden! Om de lucht zo schoon mogelijk te houden is het aan te raden om een machine aan te schaffen die de lucht zuivert. Omdat de kosten voor een luchtzuiverende machine nogal aan de hoge kant zijn kunt je ook een mooie luchtzuiverende kamerplant aanschaffen. Een van de top 10 meest luchtzuiverende kamerplanten is de sanseveria vrouwentong , het mooie van deze kamerplant is dat hij ook weinig onderhoud nodig is! Ideaal voor de persoon die zijn planten nog wel eens vergeet water te geven.