Kies voor een vloer met een lange levensduur

Kies voor een vloer met een lange levensduur

Wanneer je op zoek gaat naar een vloer voor je woning of bedrijfsruimte, wil je niet dat deze binnen de kortste keren weer toe is aan vervanging. Dit is niet alleen nadelig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Ga maar eens na wat voor schadelijke stoffen er allemaal vrij kunnen komen tijdens het winnen of verwerken van deze materialen. Kies daarom altijd voor een vloer met een lange levensduur.

Ga voor natuurlijke materialen

Is bij een nieuwe vloer niet alleen de kwaliteit van het materiaal, maar ook de uitstraling die het geeft absolute prioriteit? Ga dan voor een vloer van natuurlijke producten. In dit geval zal waarschijnlijk het eerste dat bij je opkomt een houten vloer zijn. Dit materiaal is sterk en voorziet de ruimte ook nog eens van een warme uitstraling. Door het hout goed te onderhouden, kan je heel wat jaren plezier hebben van deze mooie vloer. Kies in dit geval bewust en kijk of het betreffende hout voorzien is van een keurmerk (zoals het FSC). Zo weet je zeker dat er bij de samenstelling ook rekening is gehouden met een duurzaam milieu. Een andere optie is een ondergrond van kurk. Dit materiaal is zeer elastisch en voelt hierdoor zeer elastisch en comfortabel aan. Het grote voordeel is dat kurk wordt gewonnen door bomen te ontschorsen. Op deze manier hoeven er geen bomen gekapt te worden.

Een slijtvaste ondergrond

Een van de absolute winnaars op het gebied van de vloeren met een lange levensduur is de gietvloer. Deze bestaan onder andere uit epoxy of polyurethaan. In combinatie met een beschermende coating als bovenste laag is een gietvloer zeer slijtvast en hoog belastbaar. Daarnaast is een gietvloer altijd op maat. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om je eigen vloer te laten ontwerpen en wordt er geen materiaal verspild tijdens het aanleggen van deze ondergrond. Neem in dit geval contact op met een specialist, zoals Gietvloer Rotterdam. Ook voor het onderhoud van deze naadloze vloer heb je weinig nodig. Stof verwijder je eenvoudig met de stofzuiger, vlekken verwijder je eenvoudig met milde reiniger en een licht vochtige doek.

Een alternatief voor hout

Om nog even door te gaan op de natuurlijke materialen, in plaats van een houten of kurken vloer is het ook mogelijk om de ruimte te voorzien van een ondergrond van bamboe. Deze is vaak voorzien van een kliksysteem en hierdoor eenvoudig te leggen. Ook is het door de stevige eigenschappen van dit materiaal mogelijk om een bamboevloer zowel binnen als buiten te laten leggen. Ideaal als je het interieur als een geheel wilt laten ogen. Bamboe gaat zo’n twintig jaar mee, zelfs bij intensief gebruik van de vloer.