Milieubewust inrichten doe je zo!

Milieubewust inrichten doe je zo!

Ga je verhuizen? Of is je woning toe aan een nieuw interieur? Dan wil je er natuurlijk een gezellig geheel van maken. Daarom ben vast al aan de slag geweest met het uitzoeken van nieuwe meubelen. Maar als je rekening wilt houden met het milieu is het niet altijd de beste oplossing om alles nieuw aan te schaffen. Daarnaast betaal je voor nieuwe spullen vaak een vrij hoge prijs en moet je ook nog druk aan de slag om je oude meubelen weg te brengen. Verdiep je daarom eens in het milieubewust inrichten van je woning. Zo wordt je interieur ook nog eens een stuk persoonlijker!

Het hoeft niet altijd nieuw

Zoals we net al vertelden, hoef je altijd op zoek naar gloednieuwe spullen om je woning te voorzien van een nieuw interieur. Geef je oude spullen een tweede leven door ze naar de kringloop te brengen. Hier kan je zelf ook tegen een zacht prijsje nieuwe meubelen uitzoeken. Zit er geen tweedehandszaak bij jou in de buurt? Struin dan het internet af naar platforms zoals Marktplaats. En in sommige gevallen is het ook mogelijk om spullen met een ander gezin te ruilen. Kijk dan wel altijd of deze nog van goede kwaliteit zijn. Want ook al is je ‘nieuwe’ bank nog zo mooi. Als deze helemaal uitgezakt is, dan moet je alsnog op zoek naar een nieuw exemplaar.

Let op de eigenschappen van het materiaal

Ook al zien bepaalde spullen voor je interieur er nog zo mooi uit, sommige dingen gaan nou eenmaal niet zo lang mee. Een kapstokje van plastic kan zo breken als je er een zware jas ophangt. En een glazen tafel is niet altijd een even goed idee wanneer je kleine kinderen hebt. Let daarom op de kwaliteit van het materiaal, bijvoorbeeld welke levensduur je kunt verwachten. Een gietvloer kan bijvoorbeeld een investering zijn, maar deze vloer is zeer stevig en gaat zo’n twintig jaar mee. Ook hoef je niet veel dure schoonmaakmiddelen aan te schaffen om deze ondergrond mooi te houden. Op gietvloerprijzen.nl vind je een duidelijk overzicht van de kosten van deze duurzame vloer.

Maak je eigen accessoires

Vind je het leuk om zelf creatief aan de slag te gaan? Maak dan je eigen accessoires om je interieur mee te decoreren. Verzamel restjes wol en haak zelf een netje om je planten in op te hangen. Dit is tegenwoordig helemaal hip en het bespaart je ook nog eens ruimte in de vensterbank. Als je geen tijd of zin hebt om zelf aan de slag te gaan, kan je ook in dit geval bij de kringloopwinkel mooie accessoires vinden. In dit geval is het ook nog eens een groot pluspunt dat niet iedereen deze items in z’n woning heeft staan, dus op deze manier stel je ook nog eens zelf een unieke inrichting samen.