Verbouwen? Vergeet deze 3 zaken niet te regelen voor de verbouwing!

Verbouwen? Vergeet deze 3 zaken niet te regelen voor de verbouwing!

Staat er binnenkort een verbouwing in de planning? Dan is het belangrijk om een aantal zaken te regelen, voordat je begint met het verbouwen. Daarom hebben wij 3 zaken op een rijtje gezet die je moet regelen.

1. Vergunningen

Je moet er tijdens het verbouwen natuurlijk niet aan denken dat er ineens een gemeenteambtenaar voor de deur staat die om je vergunning vraagt. Daarom is het erg verstandig om je te verdiepen of er een vergunning nodig is. Veel verbouwingen kunnen zonder vergunning, maar check het altijd even voordat de verbouwing van start gaat. 

2. Huur een bouwafval container

Bij een verbouwing komt vaak meer afval bij kijken dan dat je in eerste instantie verwacht. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om zelf het bouw- en sloopafval af te voeren naar de vuilstort, maar dit kost je erg veel tijd. Ook moet je niet vergeten dat je hiervoor ook gewoon moet betalen en een aanhanger moet huren als je die nog niet hebt. Het huren van een goedkope container voor het bouwafval is vaak de makkelijkste optie om het afval van de verbouwing af te voeren. Regel een bouwcontainer via een containerverhuur en binnen één dag kan die al bij jou voor de deur staan. Ideaal om het bouw- en sloopafval direct af te voeren. Na de verbouwing komt het afvalverwerkingsbedrijf netjes de container weer ophalen.

3. Buren inlichten

Een verbouwing kan behoorlijk wat lawaai maken. Daarom is de kans groot dat de buren hinder ondervinden van je verbouwing. De buren tijdig inlichten over de verbouwing zorgt ervoor dat ze er rekening mee kunnen houden. Vertel de buren wat je precies laat verbouwen en hoe lang het gaat duren. Dit voorkomt conflicten met buren tijdens de verbouwing.