Led tl armatuur, wat is een led tl armatuur?

Led tl armatuur, wat is een led tl armatuur?

Led armaturen zijn te verkrijgen in verschillende maten. Een armatuur is een andere term voor de behuizing van een lamp, ook wel een draagconstructie genoemd. Een armatuur heeft ondere andere als doel het licht goed te richten. De armaturen worden dan ook op zo’n manier gemaakt dat er bij mensen en dieren geen verblinding optreedt wanneer ze naar de voorwerpen kijken. Ook is het van uiterst belang dat de armaturen niet te heet worden, de warmte van de lichtbron moet voldoende worden kunnen afgevoerd. Brandgevaar mag er niet zijn en ook geen gevaar van beschadiging van de isolatie door de hitte. 

Led tl armatuur, geschikt voor grote of kleine ruimtes?

Led tl armaturen zijn zowel geschikt voor grote als voor kleine ruimtes. De led tl armaturen zijn beschikbaar voor bestelling in verschillende kleuren.Deze kleuren zijn te onderscheiden door middel van kleurcodes en elke code staat voor een andere kleurtint. Je kunt kiezen voor koel, hard en wit licht dat je voornamelijk zie in magazijnen en in de industrie, maar je kunt ook kiezen voor een warmere tint. Ook de sterkte van het licht kun je veranderen waardoor je dus helemaal zelf je eigen licht kunt samenstellen.

Prijs kwaliteit verhouding led armaturen

Led armaturen zijn hoger geprijsd dan de meeste armaturen die men kent. Daarentegen ben je met led verlichting op de lange termijn wel goedkoper uit omdat de led verlichting het langer blijft doen. Je hebt nauwelijks vervangingskosten, de led verlichting is energiebesparend en is daarmee ook goed voor het milieu. Led tl armaturen passen in allerlei soorten ruimtes en zijn een goede investering op lange termijn. Door de vele opties die mogelijk zijn met de led tl armaturen, kun je alle kanten op met deze verlichting en heb je een palet aan diversiteit tot je beschikking. 

Hoe werkt led verlichting?

Wanneer de led verlichting wordt aangezet, heeft deze geen tijd nodig om op te hoeven warmen, je krijgt namelijk direct een fel licht te zien. Bij de tl verlichting die jaren geleden het meest gangbaar was, zag je eerst dat het licht knipperde. Dit is bij led verlichting niet het geval en deze led tl armaturen worden dan ook steeds populairder. Bij led tl armaturen wordt altijd aangegeven in hoeverre de armaturen bestendig zijn tegen het binnendringen van water en stof. Dit wordt met cijfers aangegeven. Het eerste cijfer geeft de bescherming aan van het binnendringen van stof en andere voorwerpen en het tweede cijfer maakt duidelijk in hoeverre de armatuur beschermd is tegen water. Deze twee cijfers staan altijd na de aanduiding ‘IP’ en IP staat voor International Protection. Zo kun je snel te weten komen in hoeverre de led armaturen bestand zijn tegen water en stof. Meer informatie over de led tl armaturen kun je vinden op de website. Het is zeker belangrijk dat je van tevoren goed bedenkt en goed kijkt wat het beste is qua verlichting voor jouw ruimte. Dan weet je zeker dat je de goede keuze zult maken.